Projectupdate: Bajeskwartier

Projectupdate: Bajeskwartier

Op het voormalig terrein van de Bijlmerbajes in Amsterdam bouwen wij aan een bijzonder project: Bajeskwartier Amsterdam.

 

Om Bajeskwartier te realiseren is een unieke samenwerking gestart voor 480 wooneenheden voor twee opdrachtgevers, Hotel Jansen en woningcorporatie De Alliantie. De kelder en de verdiepingen van Hotel Jansen zijn inmiddels opgeleverd en worden de komende weken ingericht door het hotel. Zij zullen op 1 mei de deuren openen voor publiek. Ondertussen wordt er doorgewerkt aan de kopgevel, het dak, de begane grond én de nuts-voorzieningen.

 

De appartementen voor De Alliantie zullen naar verwachting deze zomer worden opgeleverd. Hier zijn de eerste keukens inmiddels geplaatst en de steiger voor de kopgevel zal komende week worden afgebroken, waardoor de gevel voor het publiek zichtbaar wordt.

 

In Bajeskwartier Amsterdam zal de geschiedenis van dit stukje stad niet verloren gaan. De tralies van de voormalige Bijlmer Bajes zijn verwerkt in het ontwerp in de gevel en het interieur van het gebouw. Een uniek en duurzaam aspect! En niet alleen deze recycling maakt het project duurzaam. Ons bouwteam op Bajeskwartier werkt hard om een BREEAM certificaat te behalen; een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van een duurzaam gebouw.