VU Amsterdam

verbouwing Studiezalen hoofdgebouw

In oktober heeft Heddes Kleinbouw een mooi project afgerond op de VU Amsterdam. In het Hoofdgebouw van de VU Campus zijn op 9 verdiepingen van het Hoofdgebouw de studiezalen verbouwd.

Deze verbouwing is in 3 fases uitgevoerd in de periode van eind november 2022 tot en met medio oktober 2023. Deze faseringen waren nodig om zoveel als mogelijk capaciteit aan studiezalen te behouden en overlast voor studenten te beperken. Voordat een volgende fase mocht opstarten moesten de pas opleverde studiezalen in gebruik zijn genomen.

 

 

De bouwkundige werkzaamheden waren onder andere het verplaatsen en plaatsen van nieuwe stalen kozijnpuien, plaatsen van bouwschuttingen en afdekken van vloerafwerkingen wat hergebruikt kan worden, het maken van druk en plenumschotten boven de plafonds en ook het aanpassen van koven en plafonds.

Ook zijn vloerbedekkingen vervangen en aangeheeld. Tot slot zijn de brandwerende afdichtingen aangebracht en heeft er een eindschoonmaak plaats gevonden.

Bij deze verbouwing stond het duurzaam omgaan met materialen centraal. Zo zijn de plafonds en stalen puien zo veel als mogelijk hergebruikt. Op enkele verdieping hebben we de bestaande vloerafwerkingen kunnen behouden door deze plaatselijk aan te helen en te voorzien van een nieuwe waxlaag.

Het vaste team van Heddes op de VU werkt niet alleen. Zij coördineren en werken samen met vaste partners voor sloopwerk, E en W installatie, schilderwerk en vast meubilair.