Start bouw project Hessenbergweg te Amsterdam

Vandaag is onder toeziend oog van diverse betrokkenen het startsein gegeven voor de bouw van project Hessenbergweg in Amsterdam. Met het signeren van de eerste paal en het symbolisch verscheppen van grond is gevierd dat de bouw is gestart. Heddes realiseert op deze locatie een ruim 35.000 m2 grote mixed-use ontwikkeling in opdracht van GreenTree Properties, Greystar, Bun Holding en Woningstichting Rochdale.

Wederzijdse vertrouwen, betrokkenheid en gedrevenheid brachten dit project tot stand.
Niels Doodeman algemeen directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling
De bouwplaats aan de Hessenbergweg in Amsterdam is nu nog een spreekwoordelijk blanco doek, wanneer je om je heen kijkt en de projecten van collega bouwers in hoogte ziet groeien. Maar de keet staat, het team is er klaar voor en de heistelling is klaar om de komende tijd 272 vibro-combi palen te maken: grondverdringende palen die in de grond worden gevormd.

 

Op maandag 10 juni is in aanwezigheid van betrokkenen het feestelijke startsein gegeven voor de bouw. Na ontvangst op de bouwplaats werd in de bouwkeet door Avidan en Eldad Eitje van GreenTree Properties het woord tot de aanwezigen gericht, gevolgd door Mark Kuijpers van Greystar. Namens de gemeente Amsterdam was vervolgens het woord aan Simion Blom (verantwoordelijk voor o.a. de portefeuilles Woningbouw, Volkshuisvesting en Vastgoed) en Ellen Nieuweboer (verantwoordelijke gebiedsontwikkelaar van o.a. Amstel III).

Aansluitend trotseerden de aanwezigen de regen en werd de eerste paal symbolisch gesigneerd namens GreenTree Properties, Greystar, Bun Holding, Woningstichting Rochdale, gemeente Amsterdam en Heddes Bouw & Ontwikkeling. Daarna werd met scheppen de eerste grond symbolisch verzet en werd gezamenlijk geapplaudisseerd, op een voorspoedige bouw.

  • 236 woningen
  • 9.500 m2 kantoorruimte
Het project bestaat uit vier bouwdelen met een totaal oppervlak van meer dan 35.000 m2, gerealiseerd op een ondergrondse parkeergarage. Duurzaamheid komt onder andere tot uiting in een WKO-installatie voor het gehele complex, een groene daktuin exclusief voor bewoners en het gestelde doel om een BREEAM-NL Excellent certificering te behalen voor het kantoordeel.
In totaal worden er 236 woningen, een kinderdagverblijf, een kantoor van circa. 9.500 m2 en een supermarkt gerealiseerd.  
“Het project is wat ons betreft vooral tot stand gekomen door het wederzijdse vertrouwen, de betrokkenheid en de gedrevenheid om het gezamenlijk voor elkaar te krijgen”, aldus Niels Doodeman, algemeen directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling.

 

Voor wat nu nog een kantorengebied is, gelegen nabij de Johan Cruijff Arena, ligt er een ambitie om in 2040 een volledig nieuwe stadswijk te hebben gerealiseerd. De komende jaren worden hier nog minstens 15.000 woningen gebouwd. Verouderde kantoren maken plek voor een volwaardige stadswijk met uiteenlopende buurtvoorzieningen. Kijk voor meer informatie op https://www.amsterdam.nl/projecten/amstel-iii/ of https://www.hondsrugpark.nl/.