Kijkmoment voor 125 Zaanse starters

aan Noorderveenweg Assendelft

72 nieuwe woningen voor 125 Zaanse starters

Ongeveer 125 Zaanse starters konden woensdag tijdens de kijk- en meetmiddag een kijkje nemen in hun nieuwe huis aan de Noorderveenweg in Assendelft. De 72 flexwoningen zijn namelijk zo goed als af en over een maand krijgen de nieuwe huurders de sleutels van hun woning.

Het was een drukte van jewelste op de bouwplaats. De toekomstig bewoners hadden massaal gehoor gegeven aan de uitnodiging om hun nieuwe huis te bekijken. Naast huurders waren ook Harry Platte, directeur-bestuurder bij Parteon, Harrie van der Laan, wethouder Wonen bij de gemeente Zaanstad en Boaz de Boer, directeur commercie bij Heddes Bouw & Ontwikkeling aanwezig.

Zaanse starters

Dit bouwproject is om verschillende redenen bijzonder. Zo zijn de woningen bedoeld voor starters die een binding hebben met de Zaanstreek en hebben we ze toegewezen buiten de huisvestingsverordening en Woningnet om. En vergeet ook de snelheid niet waarmee dit bouwproject tot stand kwam: er zat maar twee jaar tussen het eerste plan en de oplevering volgende maand.

Meekijken met de nieuwe bewoners

Het Noord-Hollands Dagblad was bij het kijkmoment aanwezig en volgde een aantal toekomstige bewoners hun nieuwe woning in. De 26-jarige Jesse Klopper uit Assendelft kan niet wachten tot hij de sleutel krijgt. „Ik woon nu nog bij mij ouders”, vertelt hij. „Al een paar jaar ben ik aan het zoeken naar een woning, en nu kwam het mooi uit. Waar ik vooral blij mee ben is dat het een nieuwe woning is. En dat iedereen nu start, het is toch leuk om samen te beginnen.”

Een paar woningen verder ligt de moeder van Neil Stoopendaal half op de grond. Met een rolmaat meet ze de bank uit die hij op het oog heeft. „Nee, hij is nog niet gekocht hoor”, lacht ze. „Maar hij heeft wel al wat gezien. Dus het is nu even kijken of het allemaal gaat lukken.” Daarnaast staat de 32-jarige Neil, druk in de weer met de vloer en welk behang hij wil. „Het mag wel eens, dat hij gaat”, knipoogt zijn moeder. „Op de woningmarkt is hij kansloos, dus dit is echt een schot in de roos”, vult zijn vader aan. Neil lacht, hij ziet zichzelf al helemaal hier wonen.

Je leest het artikel hier terug.

NH Bouwstroom

De snelheid waarmee dit project wordt gebouwd, is mogelijk omdat het deel uitmaakt van samenwerkingsverband NH Bouwstroom. We werken hiervoor samen met o.a. de Gemeente Zaanstad en Parteon. Sneller en betaalbaar bouwen kan alleen door de krachten te bundelen van woningcorporaties, bouwers en gemeenten.