Missiehuis Hoorn

Nieuwbouw 109 luxe appartementen in het monumentale Missiehuis in Hoorn

Missiehuis

“Elke plek ademt geschiedenis en biedt alle mogelijkheden voor een mooie toekomst. Dat is de omschrijving van het Missiehuis; een ontwikkeling van De Nijs Projectontwikkeling, waarbij Heddes Bouw & Ontwikkeling 109 luxe appartementen realiseert in 4 nieuwe woongebouwen. Samen met het originele, monumentale Missiehuis waarin een school en horeca worden gevestigd, ontstaat een compleet nieuw Landgoed. Een plek om samen te wonen, te studeren, te ontspannen en te ontmoeten. Een mooie aanvulling op deze prachtige plek in Hoorn, dat binnenkort de nieuwe entree van Hoorn vormt.

Eind mei 2019 heeft Heddes de eerste paal geslagen van dit project. Het wordt uiteraard gasloos uitgevoerd en voorzien van deelauto’s van WedriveSolar om de mobiliteit te versterken en de parkeerdruk te verlagen. De drie- en vierkamerappartementen zijn aangevuld met zeer riante penthouses met dakterrassen, waarbij het ontwerp van het complete landgoed van de hand van rudy uytenhaak + partners architecten is. Het levert gebouwen op die comfort, klasse, compactheid, contrast en bovenal kwaliteit hebben.

De woongebouwen hebben deels ondergronds en op de begane grond parkeren en zijn opgebouwd uit een wanden-breedplaat constructie met grote aangestorte balkons en grote verdiepingshoge kozijnen. Het bijzondere metselwerk maakt de gevels passend in het totale ensemble van het Landgoed. De overdekte binnenplaats in 2 van de woongebouwen krijgt een lichte glazen overkapping en een heuse binnentuin voor een fijn en gezond leefklimaat.

Alleen gebouwen vormen nog geen Landgoed; Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten B.V. heeft het ontwerp ontwikkeld voor de parkachtige omgeving. Deze wordt ingericht met struiken, heesters, bomenrijen, waterpartijen en bloeiende grasvelden. Ook aan de planten en dieren biedt het nieuwe Landgoed Missiehuis een prachtig thuis.

Heddes bouwt gefaseerd de woongebouwen en stuurt aan op een oplevering van het project eind 2020.

 

https://www.heddes.nl/nieuws/2019/05/23/feestelijke-start-missiehuis/

https://www.heddes.nl/nieuws/2019/12/06/projectupdate-missiehuis/

 

 

 

Locatie

Berkhouterweg, Hoorn

Tags
  • NIEUWBOUW
  • WONINGBOUW
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2019 - 2020