Nieuwbouw 69 woningen Nordlandt Almere

Nieuwbouw 69 woningen in de woonwijk Nordlandt Almere

Bij de Noorderplassen West in Almere realiseren wij in opdracht van Ballast Nedam Development 69 nieuwbouw koopwoningen in de nieuwe woonwijk genaamd Nordlandt. Er worden 45 rijwoningen en 24  twee-onder-één-kap woningen gerealiseerd.

 

Alle woningen worden door ons uitgevoerd volgens het FMC-concept, waarbij FMC staat voor Flexibel Modulair Casco. Dit is een gestandaardiseerd woningconcept op basis van een samenwerking tussen vaste ketenpartners voor de uitvoering: Spaansen, Appel Beton, Houttec Prefab B.V., Schipper Kozijnen, Boxum Installatiegroep en Breman Installatiegroep.

De basis is een prefab betoncasco op een prefab fundering. Het casco is voorzien van een compleet uitgewerkt installatieconcept. De woningen worden aangesloten op de stadsverwarming en zijn gasloos. Daarnaast zijn alle woningen geüpgraded met PV panelen voor een EPC beduidend lager dan de norm. De schil van de woning wordt voorzien van bijzonder metselwerk, met staande- en uitspringende lagen.

De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang, de geplande oplevering van de eerste woningen is in het derde kwartaal van 2019.

Voor meer informatie over dit project, zie www.nordlandt.nl

 

 

Beeldmateriaal: C Concept Design

 

https://www.heddes.nl/nieuws/2019/04/16/feestelijke-handeling-69-woningen-in-almere/

 

Locatie

Wijk Nordlandt, Almere

Tags
  • WONINGBOUW
  • NIEUWBOUW
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2018 - 2020