Renovatie en nieuwbouw Tabor College Werenfridus Hoorn

Combinatie van renovatie en nieuwbouw van een school voor havo en vwo in Hoorn

Belangrijk aspect bij het realiseren van dit project, is de combinatie van renovatie en nieuwbouw. Het oorspronkelijke gebouw uit 1954 is behouden en zo goed mogelijk in de oude staat teruggebracht.  Bijzondere details zijn het grote glas-in-lood raam in het oude trappenhuis en de bestaande goten in de patio.

De bestaande patio is overkapt; hier is de aula ingericht, het nieuwe hart van de school. Bijzonder in de aula is de lichtinval; de lichtstraten die in het plafond zijn aangebracht zorgen voor veel toetreding van daglicht. In het midden van de aula is een theaterzaal gebouwd, een ronde zaal die lijkt te hangen in de ruimte.

Met de centrale hal worden het bestaande, gerenoveerde, gedeelte van de school en de nieuwbouw aan elkaar verbonden. De nieuwbouw is opgebouwd als een flexibel indeelbare structuur over twee lagen. In de nieuwbouw zijn klaslokalen gerealiseerd alsmede vier nieuwe gymzalen gerealiseerd met daaronder een fietsenstalling. Ook de gymzalen hebben een bijzondere lichtinval door het toepassen van kunststof waarin de naam Werenfridus te zien is.

 

 

 

 

 

Klik hier voor het nieuwsbericht "Werenfridus College opgeleverd"

Locatie

De Keyzerstraat Hoorn

Tags
  • RENOVATIE
  • UTILITEITSBOUW
Projectgegevens

Project Fase: Opgeleverd

Bouwtijd: 2017 - 2018

Functiecategorie: Scholen, renovatie, nieuwbouw

Opdrachtgever: Stichting Onderwijs Huisvesting Hoorn

Klik hier voor de tevredenheidsverklaring van onze opdrachtgever.