Nieuwbouw 69 woningen Nordlandt

Almere

Nordlandt, Almere

Bij de Noorderplassen West in Almere realiseerden wij in opdracht van Ballast Nedam Development 69 nieuwbouw koopwoningen in de nieuwe woonwijk genaamd Nordlandt. Het project bestond uit 45 rijwoningen en 24 twee-onder-één-kap woningen.

 

Alle woningen zijn door ons uitgevoerd volgens het FMC-concept (Flexibel Modulair Casco). Dit is een gestandaardiseerd woningconcept op basis van een samenwerking tussen vaste ketenpartners voor de uitvoering: SpaansenAppel BetonHouttec Prefab B.V.Schipper KozijnenBoxum Installatiegroep en Breman Installatiegroep.

De basis is een prefab betoncasco op een prefab fundering. Het casco is voorzien van een compleet uitgewerkt installatieconcept. De woningen zijn aangesloten op de stadsverwarming en zijn gasloos. Daarnaast zijn alle woningen geüpgraded met PV panelen voor een EPC beduidend lager dan de norm. De schil van de woning is voorzien van bijzonder metselwerk, met staande- en uitspringende lagen.

Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd en bewoond.

 

Beeldmateriaal: C Concept Design

Feestelijke handeling

Op 15 april 2019 plaatste Wethouder Maaike Veeningen een kanaalplaat voor de verdiepingsvloer. De zon scheen en met een bellenblaas-kanon en flessen Prosecco, welke de toekomstige bewoners samen met hun toekomstige buren konden ontkurken, werd het een zeer feestelijke middag.