City Living The Student Hotel

Amsterdam

City Living The Student Hotel

In The Student Hotel zijn 258 kamers gerealiseerd door middel van modulair bouwen. In ogenschouw nemend dat de start van het project in week 34 van 2012 plaatsvond, is dit een extreem snel bouwproces.

 

In opdracht van City Living heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling in nauwe samenwerking met Ursem Modulaire Bouwsystemen (UMBS) en Schouten Techniek de bouw van The Student Hotel aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam gerealiseerd. UMBS was leverancier van de prefab modules, welke per vrachtwagen naar de bouwplaats werden getransporteerd. De modules werden geproduceerd in de fabriek in Wognum en waren reeds voorzien van badkamer, afwerking en meubels.

Schouten Techniek nam hier de installatietechnische werkzaamheden voor haar rekening. Dit gebeurde zodanig dat de modules wanneer deze waren geplaatst, alleen nog dienden te worden aangesloten. Een groot voordeel van deze manier van bouwen is, zeker in de komende periode, dat er onafhankelijk van het weer kan worden doorgewerkt. Voordeel op de bouwplaats zelf is het feit dat het aantal transportbewegingen minimaal is, vergeleken met traditionele bouw.

De eerste module werd geplaatst op vrijdag 26 oktober en op woensdag 5 december, was de zevende laag van de eerste toren gereed. Een bouwtijd van slechts 5,5 week. Vervolgens is er gestart met de gevelafwerking, welke bestond uit metselwerk. Dit werd in eenzelfde tempo als het plaatsen van de modules uitgevoerd. De tweede en derde toren bestaan, net als de eerste toren, uit 7 bouwlagen. De torens worden aan elkaar verbonden met loopbruggen.

Het gehele project is opgeleverd in juni 2013, op dat moment hebben de eerste studenten hun intrek genomen in dit mooie complex.

Tevredenheidsverklaring

Klik hier voor de tevredenheidsverklaring van onze opdrachtgever