De Dichters Kolenkitbuurt

Amsterdam

De Dichters Kolenkitbuurt, Amsterdam

In het hart van de wijk ligt De Dichters in de Kolenkitbuurt, bestaand uit 56 sociale huurwoningen, 69 appartementen in de vrije sector en 137 koopwoningen. Ook worden er twee bedrijfsruimten gerealiseerd, een Nuon-ruimte en 183 parkeerplaatsen.

De woningen zijn verdeeld over de woonblokken:

  • Vasalis met 53 koopwoningen en 22 vrije sector huurwoningen
  • Vinkenoog met 34 koopwoningen en 47 vrije sector huurwoningen
  • Komrij met 50 koopwoningen
  • Slauerhoff met 56 sociale huurwoningen

De sociale huurwoningen zijn bestemd voor de bewoners van de vierde fase sloop/nieuwbouw in het Middengebied van de Kolenkitbuurt.

Eerste steen

Op 13 november 2018 wordt het project officieel geopend. Na een woord van welkom namens Eigen Haard en een interview met Jeroen van Berkel (stadsdeelvoorzitter) en Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling Eigen Haard kon de feestelijke handeling worden verricht in het bijzijn van relaties van Eigen Haard en bewoners uit de Kolenkitbuurt die na oplevering de 56 sociale huurwoningen zullen betrekken. 

Eigen haard laat meedenken

Project De Dichters is een van de plannen die door Eigen Haard in de komende jaren wordt vernieuwd. Met die vernieuwing krijgt de buurt een nieuw en eigen karakter; stedelijk en groen tegelijk. Door parkeergelegenheid te realiseren achter de woningen wordt de buurt autoluw. Sommige straten zijn zelfs autovrij en daardoor wordt dit gebied aantrekkelijk voor mensen met kinderen in diverse leeftijdsgroepen.

 

Bijzonder is dat Eigen Haard haar bewoners heeft laten meedenken over de uitvoering van de vernieuwing. Vertegenwoordigers van de bewoners mochten meedenken over bijvoorbeeld de woningplattegronden, het sociaal plan en de inrichting van de openbare ruimte.

Typisch Amsterdams

Grootstedelijke vernieuwing voor een nieuw stadhart in Amsterdam-West. Nieuw, maar typsich Amsterdams. Zo kopt het blad Stedenbouw in haart artikel over ons project De Dichters.

"De woningen vallen op door haar metselwerk..."

Lees hier het artikel

Tevredenheidsverklaring

Klik hier voor de tevredenheidsverklaring van onze opdrachtgever