Nieuwbouw studentenwoningen Laan van Spartaan

Amsterdam West

Laan van Spartaan, Amsterdam

Op de Laan van Spartaan in Amsterdam West bouwden Heddes Bouw & Ontwikkeling en Ursem Modulaire Bouwsystemen een uniek modulair gebouw van 16 verdiepingen. Het tot dan toe hoogste modulaire project van Nederland. In slechts 12 maanden zijn hier 361 studentenwoningen gerealiseerd. Dat is alleen mogelijk doordat de woningen volledig in de fabriek zijn geproduceerd. 

 

Intensieve samenwerking

De zelfstandige studentenwoningen met algemene voorzieningen (auto-, en fietsparkeergarage, gemeenschappelijke ruimtes) en commerciële plint aan de Jan van Galenstraat zijn ontworpen door Studioninedots. Om het gevraagde hoogteaccent, een toren van 16 hoog, te kunnen realiseren is gebruik gemaakt van een modulair 3D beton bouwsysteem dat is ontwikkeld door de partners Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ursem Modulaire Bouwsystemen en Schouten Techniek. Daarbij werd gezocht naar synergie tussen de partners in de vorm van expertise, ervaring en elkaar uitdagen in het vinden van innovatieve oplossingen. Een unieke ontwikkeling die door een hele intensieve samenwerking tot stand is gekomen.

 

  • 12 maanden
  • 16 verdiepingen
  • 361 studenten woningen
Legostenen

In de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen worden kant en klare woningen reeds voorzien van badkamers, keukens, afwerking en technische installaties zodat de nieuwbouw op locatie in een zeer korte tijd kan worden gerealiseerd. De zelfdragende woningen worden op de bouwplaats als LEGO steentjes, direct vanaf de vrachtwagen, op elkaar gestapeld. Zelfs de buitengevelafwerking wordt al grotendeels in de fabriek op de modules gemonteerd zodat er op locatie zonder traditionele bouwsteigers gebouwd kan worden. Hierdoor is het mogelijk om een hoogbouw project grotendeels in de fabriek te realiseren waardoor er op de bouwtijd en kosten kan worden bespaard, de bouwoverlast op de locatie aanzienlijk wordt beperkt en vanwege een industriële duurzame productiewijze de kwaliteit toeneemt. De beheersbaarheid van het gehele project is dankzij deze bouwmethode zeer groot.

Modulair bouwen

Benieuwd hoe dat modulair bouwen werkt? 

Lees meer
Kenmerken
  • Opdrachtgever: IC Netherlands
  • Partners: gebiedsontwikkelaar BPD, Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ursem Modulaire Bouwsystemen en Schouten Techniek
  • Contractvorm: Turnkey Overeenkomst
  • Contractwaarde: € 17.000.000.-

Ontwerp: Studioninedots                                         Fotografie: Laura Miezite

Tevredenheidsverklaring

Klik hier voor de tevredenheidsverklaring van onze opdrachtgever