Westerpark hotel

Amsterdam

Westerpark hotel, Amsterdam

Duurzaam hotel op het terrein van de Westergasfabriek Amsterdam

In opdracht van Westergasfabriek Hotel B.V. heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling een hotel gerealiseerd in het voormalige stadsdeelkantoor op het terrein van de Westergasfabriek te Amsterdam. Het hotel heeft een duurzaam karakter en wordt geëxploiteerd door de hotelketen Conscious Hotels.

Het nieuwe Conscious Hotel is gevestigd in een historisch en monumentaal pand, dat zijn uitstraling heeft behouden. In het pand zijn door Heddes Bouw & Ontwikkeling 89 hotelkamers gerealiseerd. Het ontwerp hiervan was een uitdagende opgave, welke architect Hylkema voor zijn rekening heeft genomen.

De ontwikkeling van de hotelkamers

Van Westergasfabriek naar Westerparkhotel

Bekijk video
De binnenzijde van het gebouw is volledig gestript. Vervolgens zijn de constructieve werkzaamheden verricht; de bestaande houten balklaag is verstevigd door het aanbrengen van circa 2.000 strekkende meter hout. 
Een uitdagend onderdeel van dit project was het realiseren van de nieuwe lift welke naar de kelderverdieping gaat, door de bestaande keldervloer heen, onder het grondwaterniveau.

Het gebouw voldoet aan hoge eisen op het gebied van comfort, geluid en energie. Er zijn zoveel mogelijk materialen uit duurzame bronnen toegepast. Daarnaast is ingezet op maatregelen die het energieverbruik zoveel mogelijk beperken, zoals maximale isolatie en de plaatsing van een WKO-installatie. In het interieur zijn enkele oorspronkelijke elementen weer zichtbaar gemaakt, waaronder één van de eerste stalen dakconstructies in Nederland.

 

Beeldmateriaal via Conscious Hotels – Fotograaf Arjen Veldt

Tevredenheidsverklaring

Klik hier voor de tevredenheidsverklaring van onze opdrachtgever