Yotel Hotel

Amsterdam

Yotel Hotel, Amsterdam

YOTEL Hotel Asterweg Amsterdam

 

Dit hotel, in opdracht van ontwikkelaar Being Development en naar het ontwerp van Studioninedots, bestaat uit twee gebouwen met totaal 202 hotelkamers en drie paviljoens met horeca en diverse ondersteunende ruimtes. De hotelkamers zijn gebouwd in de twee torens; de algemene ruimtes zijn ondergebracht in de paviljoens. Het hotel wordt geëxploiteerd door hotelketen YOTEL.

Bekijk video
Dit hotel is grotendeels modulair uitgevoerd, wat betekent dat onderdelen van het gebouw elders in een geconditioneerde omgeving zijn geproduceerd. De kosten zijn lager, de kwaliteit is hoog en duurzaam. Zo worden alle onderdelen op het juiste moment aangeleverd en restafval tot een minimum beperkt.

 

In de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen te Wognum zijn de hotelkamers kant en klaar gemaakt. De modules werden in de fabriek opgebouwd op een betonvloer met vier betonkolommen, waarop de volgende verdieping rust. Tussen de betonkolommen zijn houten wanden geplaatst. Alles aan de binnenzijde van de module werd afgewerkt met gipsplaten en de modules hebben een eigen dak, waardoor de hotelkamers helemaal ingericht en waterdicht naar de bouwlocatie konden worden vervoerd. Inclusief alle installaties en compleet afgewerkte badkamers, verzorgd door Schouten Techniek

 

Duurzaamheid voorop

Op verschillende niveaus zijn duurzame ambities geïmplementeerd. Denk bijvoorbeeld aan de opvang van regenwater, wat daarna wordt gebruikt om toiletten door te spoelen. En het gebruik van een warmte-koude opslag voor thermische energie vanuit de bodem. Daarnaast is het hotel een all-electric, gasloos gebouw met zonnecellen op het dak.

Hogere stapelbouwkunde

 

In editie 11-2019 van het blad Bouwwereld is uitgebreid aandacht besteed aan het Yotel Hotel Amsterdam, gelegen aan de Asterweg en het Tolhuiskanaal. 

Klik hier om het artikel te lezen
De constructie van het gebouw bestaat uit prefab betonnen kolommen en wanden die in ongeveer een week zijn geplaatst. De daken van de bovenste modules zijn al voorzien van dakbedekking en dakranden. Op locatie hoefden dan alleen de naden tussen de modules nog dichtgeplakt te worden. Zodra het dak waterdicht was, zijn alle installaties aan elkaar gekoppeld. Daarna zijn de corridors voorzien van plafond, wand- en vloerbekleding. In de paviljoens zijn alle installaties gemonteerd, de dekvloer aangebracht en de binnenwanden en de deuren geplaatst en afgewerkt.

De gevels zijn gemaakt van gerecycled aluminium met grote ruiten. Op de vliesgevelprofielen bevinden zich speciaal hiervoor ontwikkelde ‘vinnen’. Dit geeft het gebouw de gewenste uitstraling.

Het gebouw is opgeleverd met een BREEAM Excellent certificaat voor duurzaamheid.

 

 

https://www.dearchitect.nl/projecten/yotel-amsterdam-studioninedots

 

Beeldmateriaal: Yotel

De samenwerking met het Heddes-team was heel prettig; zij zijn echt onderscheidend ten opzichte van andere bouwers. Je hebt aannemers en aannemers….. En je hebt Heddes.
Hein van der Lingen Architec Bouwmanagement

Tevredenheidsverklaring

Klik hier voor de tevredenheidsverklaring van onze opdrachtgever