Nieuwbouw 5 appartementen en horeca

Egmond aan Zee

Nieuwbouw Egmond aan Zee

Aan de Noordzeekust in Egmond aan Zee bouwden wij in opdracht van Dreef Beheer een prachtig appartementencomplex. In dit complex zijn 5 luxe appartementen gerealiseerd en een horecaruimte op de eerste verdieping. Op de begane grond is parkeergelegenheid gerealiseerd. Bijzonder aan dit project is dat het tegen een bestaand gebouw, dat tijdens de bouw in gebruik was, is aangebouwd. Het bestaande gebouw is gefundeerd op staal, de nieuwbouw kent een fundering met palen. Voorheen stond er op de locatie van de nieuwbouw een bowlingbaan.

 

Bouwen aan zee vraagt om extra aandacht voor de toegepaste materialen in relatie tot het zout en het zeeklimaat. Zo is er bijvoorbeeld titanium gevelbeplating toegepast. Dit materiaal is sterk, licht en zeer goed bestand tegen corrosie. De luxe appartementen zijn voorzien van zeer ruime balkons die maar liefst 3 meter uitkragen vanuit het gebouw. Om dit mogelijk te maken is gebruik gemaakt van voorspanwapening, waarbij de wapening is voorzien van staalkabels welke zijn aangespannen.
Bij het ontwerp van dit gebouw is aandacht besteed aan duurzaamheid. Dit komt terug in de hybride CV-ketels die zijn geplaatst, deze werken half op gas en half op elektra. Verder is een uitgebalanceerd ventilatiesysteem toegepast met een warmte-terugwin-installatie en zijn de vliesgevels voorzien van triple beglazing met twee luchtkamers voor optimale isolatie. En uiteraard zorgt de vliesgevel ervoor dat er te allen tijde zicht is op de zee. Op de aluminium kozijnen is een speciale coating aangebracht, een zogenaamde ‘sea side coating’, om het aluminium te beschermen tegen de weersinvloeden aan de kust.

 

Interieurfoto's appartementen: Bob Imming