Vernieuwbouw Thialf

Heerenveen

Thialf Heerenveen

Alles draait om het IJs

Thialf is het onbetwiste schaatscentrum van de wereld. Met de vernieuwbouw is de beste laaglandbaan ter wereld gerealiseerd met de beste faciliteiten en voorzieningen voor de topsporters: het beste ijs en de beste 400-meter baan. Trainingsomstandigheden als temperatuur en luchtvochtigheid zijn eenvoudig aan te passen aan specifieke wensen en behoeften. Technische voorzieningen zorgen voor de beste luchtkwaliteit. Tenslotte beschikt het nieuwe Thialf over een sporters lounge, kantoorruimtes, een laboratorium en ruimtes voor artsen, fysiotherapie en massage. 

Het nieuwe Thialf gebruikt minder energie dan het oude. Dit wordt onder andere gerealiseerd door hergebruiken van energie en het creëren van optimale klimaatbeheersing.
In de nieuwe hal staan topsport en beleving centraal: vanuit elke positie in en rondom de hal is zicht op de schaatsbaan, de glazen wand tussen wedstrijdhal en omloop creëert een verbinding met het ijs.

Tijdens de vernieuwbouw van Thialf bleef het stadion tijdens het schaatsseizoen gewoon open. Het nieuwe complex is gefaseerd om het oude heen gebouwd. Van buiten heeft het stadion na realisatie een state-of-the-art ontwerp, van binnen de kenmerkende Thialf-sfeer.

Tevredenheidsverklaring

Klik hier voor de tevredenheidsverklaring van onze opdrachtgever