Renovatie en uitbreiding winkelcentrum Grote Beer

Hoon

Grote Beer, Hoorn

Winkelcentrum Grote Beer in de Grote Waal in Hoorn wordt door Heddes Bouw & Ontwikkeling, in opdracht van eigenaar Onro BV, compleet gerenoveerd en uitgebreid.

 

Winkelcentrum Grote Beer in de Grote Waal in Hoorn is door Heddes Bouw & Ontwikkeling, in opdracht van eigenaar Onro BV,  compleet gerenoveerd en uitgebreid. Rietvink Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. De bestaande Dekamarkt is vernieuwd en groter, tevens is er een nieuwe Aldi bij gekomen.

De oorspronkelijke bebouwing uit 1977 is deels gesloopt en gedeeltelijk gerenoveerd. Aan beide zijden zijn nieuwe entrees gebouwd, en de westzijde van het winkelcentrum is uitgebreid. Door de uitbreiding is er, naast voor de oorspronkelijke winkeliers, ook ruimte voor een nieuwe Aldi supermarkt. 

Gedurende de verbouwing zijn alle winkels zoveel mogelijk in bedrijf gebleven, mogelijk tijdelijk op andere locaties in het winkelcentrum om de bouwwerkzaamheden door te kunnen laten gaan. Hierbij is de overlast voor winkelend publiek zoveel mogelijk beperkt middels stofschotten. 

De nieuwe gevels dragen eraan bij dat Winkelcentrum de Grote Beer weer een ware eye-catcher in de wijk is en dankzij de rolpaden en lift die zijn gerealiseerd, is het winkelcentrum ook goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of booster.