Uitbreiding Diamond Vastgoed

Alkmaar

Diamond Vastgoed, Alkmaar

Op het bedrijventerrein Boekelermeer-Zuid in Alkmaar realiseert Heddes Bouw & Ontwikkeling de uitbreiding van bedrijfspand Diamond Building voor een drietal opdrachtgevers: Spits BV, Distripack Pharma en Uplus. Deze firma’s zijn onder andere gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen aan apotheken. Dankzij deze methode kunnen patiënten al hun geneesmiddelen per stuk of per inname-moment verpakt ontvangen. Deze geneesmiddelverstrekking verhoogt de kwaliteit en veiligheid voor patiënten aanzienlijk. Het ontwerp van deze uitbreiding is, net als het ontwerp van de bestaande fabriek, van de hand van Orbit Architecten.

Het bestaande pand aan de Diamantweg van ruim 2.000 m2 wordt uitgebreid naar ruim 7.600 m2. Er worden extra productieruimtes gerealiseerd en daarnaast moderne kantoren, vergaderruimtes, een bedrijfsrestaurant met recreatieruimte en fitnessruimte en een auditorium voor symposia en opleidingen.

Op 21 februari 2020 werd de eerste paal geslagen, de oplevering van deze uitbreiding is afgerond in het laatste kwartaal van 2020.

 

Beeldmateriaal: Orbit Architecten