Nieuwbouw 38 woningen Westerdel

Broek op Langedijk

Westerdel, Broek op Langedijk

Ten westen van Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk is de waterrijke woonwijk Westerdel gerealiseerd. Een deelplan van deze woonwijk, genaamd Lanthuijsen, is door Heddes Bouw & Ontwikkeling gerealiseerd, in opdracht van Ballast Nedam Development. Deelplan Lanthuijsen telt 38 woningen.

 

De 38 koopwoningen zijn allemaal ontworpen in de populaire jaren ’30-bouwstijl. Het deelplan bestaat uit ruime rijwoningen en royale twee-onder-één-kapwoningen. Alle woningen zijn door ons uitgevoerd volgens het FMC-concept, waarbij FMC staat voor Flexibel Modulair Casco. Dit is een gestandaardiseerd woningconcept op basis van een samenwerking tussen vaste ketenpartners voor de uitvoering: SpaansenAppel BetonHouttec Prefab B.V.Transcarbo Kunststof KozijnenBlom Elektrotechniek en Breman Installatiegroep

 

De basis is een prefab betoncasco op een prefab fundering. Het casco is voorzien van een compleet uitgewerkt installatieconcept. De woningen zijn aangesloten op de stadsverwarming en gasloos. Daarnaast zijn alle woningen geüpgraded met PV panelen voor een EPC beduidend lager dan de norm. Het esthetisch niveau van de uitstraling van de woningen is hoog, hieraan is door de architect extra aandacht besteed onder andere in de vorm van bijzonder metselwerk.

 

Voor meer informatie over dit project, zie www.lanthuijsen.nl

 

Beeldmateriaal: MB Architecten

Feestelijke start bouw

Op 29 mei 2019 is het startsein gegeven voor de bouw van 38 aardgasvrije EPC-nul woningen in het project Lanthuijsen in Broek op Langedijk. Wethouder A.G.W. Jongenelen heeft de eerste paal geslagen, waarna een toost kon worden uitgebracht op de start van het project.