De Scheepmaker

Haarlem

De Scheepmaker, Haarlem

De Scheepmaker ligt op de oostoever van het Spaarne en bestaat uit 55 koopwoningen, uitgevoerd met luxe keuken en sanitair, vloerververwarming en een eigen overdekte parkeerplaats in het gebouw. Het project bestaat uit 10 Spaarne-appartementen, 28 stadsappartementen, 10 twee-laagse kadewoningen met entresol en 7 penthouses met dakterras.

 

De Scheepmaker vormt het slotstuk van de nieuwe wijk het Scheepmakerskwartier. Met aan de ene kant de individuele grachtenpanden en aan de andere kant de grotere, oude fabrieken van Figee en Droste, markeert De Scheepmaker gevoelsmatig het begin van de binnenstad. Het ontwerp van het gebouw is van Van Ommeren Architecten uit Amsterdam. Het rijke Haarlemse industriële erfgoed vormde de perfecte inspiratie voor een stoer gebouw met grote raampartijen, imposante puien en een sprekende gevel. Het gebouw is uitgevoerd in een warm gekleurde baksteen en kent bijzondere gemetselde details met een opvallend reliëf. De openbare ruimte is ontworpen door Mark van der Heide Urban Design.

 

Bouwen op een postzegel

Het project is gelegen aan de Harmenjansweg in Haarlem. Voor Heddes is dit project een klassiek voorbeeld van bouwen op een postzegellocatie, want van een bouwplaats was haast niet te spreken. Bijna alle ruimte die er op de kavel is, is bedoeld om op te bouwen. Om deze reden is de keet voor dit project op een ponton in het Spaarne geplaatst en gaan de uitvoerders dagelijks de uitdaging aan om ‘just-in-time’ de juiste materialen geleverd te krijgen.

Het zijn eigenlijk 55 villa’s; alle kopers hebben zo hun eigen wensen en willen van hun appartement hun eigen paleis maken
Erik Vreeker Projectleider Heddes Bouw & Ontwikkeling
Vanaf de hele westzijde van het Spaarne schittert deze parel je tegemoet. Samen met de molen De Adriaan is het een nieuw-nostalgisch beeld van De Spaarne Oever van Haarlem.

Vanaf de dakterrassen is er  een fantastisch uitzicht over de stad en het Spaarne. Het parkeren is opgelost in het gebouw met een parkeerinstallatie. Zo is binnenstedelijk vernieuwen een uitdaging op het hoogste niveau die we straks graag samen met onze partners naar volle tevredenheid gaan opleveren.

Individuele aandacht

De 55 unieke appartementen werden tijdens de bouw bezocht door de kopers. om de voortgang te bekijken, in te meten en af te stemmen. De kopersbegeleiders van Heddes, Linda en Angela, waren aanwezig om de wensen na te lopen en vragen te beantwoorden.