Missiehuis

Hoorn

Missiehuis, Hoorn

Nieuwbouw 109 luxe appartementen in het monumentale Missiehuis in Hoorn

"Elke plek ademt geschiedenis en biedt alle mogelijkheden voor een mooie toekomst."

Dat is de omschrijving van het Missiehuis; een ontwikkeling van De Nijs Projectontwikkeling, waarbij Heddes Bouw & Ontwikkeling 109 luxe appartementen realiseerde in 4 nieuwe woongebouwen. Samen met het originele, monumentale Missiehuis waarin een school en horeca zijn gevestigd, is een compleet nieuw Landgoed ontstaan. Een plek om samen te wonen, te studeren, te ontspannen en te ontmoeten. Een mooie aanvulling op deze prachtige plek in Hoorn, dat de nieuwe entree van Hoorn vormt.

Eind mei 2019 heeft Heddes de eerste paal geslagen van dit project; gasloos uitgevoerd en voorzien van deelauto’s van WedriveSolar om de mobiliteit te versterken en de parkeerdruk te verlagen. De drie- en vierkamerappartementen zijn aangevuld met zeer riante penthouses met dakterrassen, waarbij het ontwerp van het complete landgoed van de hand van rudy uytenhaak + partners architecten is. Het levert gebouwen op die comfort, klasse, compactheid, contrast en bovenal kwaliteit hebben.

De woongebouwen hebben deels ondergronds en op de begane grond parkeren en zijn opgebouwd uit een wanden-breedplaat constructie met grote aangestorte balkons en grote verdiepingshoge kozijnen. Het bijzondere metselwerk maakt de gevels passend in het totale ensemble van het Landgoed. De overdekte binnenplaats in 2 van de woongebouwen heeft een lichte overkapping en een heuse binnentuin voor een fijn en gezond leefklimaat.

Alleen gebouwen vormen nog geen Landgoed; Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten B.V. heeft het ontwerp ontwikkeld voor de parkachtige omgeving. Deze is ingericht met struiken, heesters, bomenrijen, waterpartijen en bloeiende grasvelden. Ook aan de planten en dieren biedt het nieuwe Landgoed Missiehuis een prachtig thuis.

Feestelijke start bouw

Op 22 mei 2019 hebben kopers en betrokkenen de start bouw feestelijk ingeluid. Na een welkomstwoord van planontwikkelaar Theo Breg, vertelde directeur Niels Doodeman over de bijzondere samenwerking tussen De Nijs en Heddes. Vervolgens was het tijd om met z’n allen de kurken te laten knallen en het glas te heffen op een voorspoedige bouw.

Om de hoek

Op steenworp afstand van je kantoor mogen bouwen en de kraan in de bouwput letterlijk kunnen zien draaien; wie heeft ‘t? Wij wel! Het monumentale Missiehuis ligt op steenworp afstand van ons kantoor in Hoorn. De voortgang bouw was op die manier op de voet te volgen

 

De bouw

Alle appartementen zijn voorzien van een berging en eigen buitenruimte en worden gasloos uitgevoerd. Er is in het ontwerp veel aandacht gegeven aan het comfort, het samenkomen van binnen en buiten en het monumentale Missiehuis zelf.

De appartementenblokken worden uitgevoerd met bijzonder metselwerk, namelijk met gekantelde bakstenen waarbij de reliëfzijde naar voren is gericht, als knipoog naar het metselwerk van het monument.