46 appartementen Regioplein

Schagen

Regioplein, Schagen

In opdracht van Wooncompagnie en in nauwe samenwerking met gemeente Schagen heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling 46 appartementen gerealiseerd aan het Regioplein in Schagen.

De appartementen zijn gebouwd met de modules van Ursem Modulaire Bouwsystemen, mede hierdoor is het mogelijk om het project in een korte periode te realiseren. In het voorjaar van 2020 werden de eerste modules op locatie in Schagen geplaatst. 

Modulair bouwen betekent een korte bouwtijd op locatie, beduidend minder afval, minder verkeersbewegingen en een aanzienlijk lagere stikstofuitstoot.

De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur. 

Opgeleverd na een bouwtijd van slechts 8 maanden

Modulair bouwen betekent een korte bouwtijd op locatie, beduidend minder afval, minder verkeersbewegingen en een aanzienlijk lagere stikstofuitstoot.

Modulair bouwen
Modulair bouwen sluit naadloos aan op de visie van Wooncompagnie. Zij ziet modulair bouwen als belangrijk onderdeel van de oplossing om de wachtlijsten voor sociale huurwoningen te verkorten.

Bestuurder Stefan van Schaik en directeur Niels Doodeman hebben in oktober 2019 de realisatieovereenkomst ondertekend en al in december ging de bouw van start in de fabriek van Ursem. Niet een traditionele eerste paal als start, maar een start van de productie in de fabriek. 

De ontwikkeling van het plan is in een sneltreinvaart gegaan; afgelopen voorjaar zijn de gesprekken gestart en inmiddels is de vergunning afgegeven. Ook de bouw gaat in een hoog tempo; een groot voordeel van modulair bouwen met het Ursem systeem. De woningen worden gasloos voorzien van een innovatieve warmtepomp-oplossing en zijn rond de zomer 2020 klaar. In het Team Modulair werken Ursem Modulaire BouwsystemenSchouten Techniek en Heddes samen en pakken we de modulaire opgaven van vandaag integraal aan. Zo kunnen we integraal, turnkey de opdrachtgevers ontzorgen. Wij verzorgen het gehele proces.

Lees meer over het project op de website van Wooncompagnie.

Eerste module

De eerste module arriveerde op 11 mei 2020 uit de fabriek en werd geplaatst onder het toeziend oog van wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen en directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie

De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur. Wethouder Jelle Beemsterboer, wethouder Economie en Ruimte bij gemeente Schagen: “We zijn blij dat we dit project, samen met Wooncompagnie en de aannemer, zo kunnen laten door denderen. Deze trein voor meer sociale huurwoningen moet door. De druk op de woningmarkt moet drastisch omlaag.”

 

Beeldmateriaal: Fotovandana voor Ursem Modulaire Bouwsystemen