HAAVE

Een woonplan in Haarlem-Zuid

HAAVE, Haarlem

Op een van de beste plekken in Haarlem-Zuid is een bijzonder woonplan gerealiseerd met drie zelfstandige gebouwen. In het door water omsingelde nieuwbouwproject HAAVE, bouwde Heddes Bouw & Ontwikkeling voor BEMOG Projektontwikkeling en deels in opdracht van het ASR Dutch Core Residential Fund, 134 woningen. 

In de nieuwe 'Poort van Boerhaave' ontstaat een aantrekkelijke en duidelijke entree tot de Boerhaavewijk, met variatie, transparantie, veiligheid en verbinding. Het nieuwbouwplan bestaat uit 52 koopappartementen, 21 herenhuizen en 61 huurappartementen. Het ontwerp van Rijnboutt kenmerkt zich door duurzaamheid, aantrekkelijke gevels, een levendig straatbeeld, versterken van de huidige groenstructuur en hoogwaardige detaillering en materialisering.
De appartementen en herenhuizen variëren in fraaie architectuur, woonoppervlakte en ligging. Dit bijzondere woonplan kent vele verschillende woningtypes. Alle woningen beschikken over een warmtepomp en vloerverwarming, en wekken met PV-panelen de woninggebonden energie zelf op.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.woneninhaave.nl

 

Beeldmateriaal: Reinboutt

Feestelijk moment op de bouwplaats

Zoals een schip symbolisch met een fles bubbels wordt gedoopt, was het op 20 juni de eer aan wethouder Roduner om project HAAVE te dopen. Alle aanwezigen grepen hun kans om rond te lopen op de plek waar straks de gezamenlijke binnentuin gesitueerd zal zijn, of de contouren van hun toekomstige woning te bekijken.