Oostzijderpark

Zaandam

Oostzijderpark, Zaandam

171 appartementen, horeca en parkeergarage

Nabij station Zaandam Kogerveld en gelegen langs de Prins Bernhardweg, het laatste stuk van de A7 die Zaandam in loopt, ontstaat de komende jaren een nieuwe en levendige wijk met de naam Oostzijderpark. In opdracht van B.V. Oostzijderpark, een ontwikkelcombinatie bestaande uit de ontwikkelaars Timpaan en Ontwikkeladviseur, neemt Heddes Bouw & Ontwikkeling de realisatie van blok A voor haar rekening.

Blok A

Het project Oostzijderpark in Zaandam is een gebiedsontwikkeling met appartementen, eengezinswoningen en commerciële ruimte. De eyecatcher in het gebied vormt de 21 verdiepingen hoge woontoren, deze zal straks een nieuw herkenningspunt worden binnen de stad. De woontoren is gelegen in Blok A, één van de vijf blokken waarin plan Oostzijderpark is opgedeeld. Het omvat de realisatie van 171 appartementen en horecaruimte, inclusief een parkeergarage. Het ontwerp voor dit project is van de hand van Just Architects, zij heeft gekozen voor pandsgewijze architectuur en groene openbare ruimte, om de wijk een eigen karakter te geven.

 

Betonstort

Op de warmste dagen van 2021 werd 1400 m3 beton gestort en gevlinderd.

Beton wordt door sommige collega’s ook wel ‘het grijze goud’ genoemd. Het kelderdek krijgt steeds beter vorm en ook de voetprint van het gebouw is zichtbaar.

Bekijk onze video hier.

Bouwen op groene energie

De torenkraan op Oostzijderpark wordt aangedreven door batterijkracht, wat het traditionele aggregaat vervangt. Het opladen van deze voorziening wordt verzorgd door de zon, via de zonnepanelen op het dak van de keet. Kortom, bouwen op groene stroom! Wij werken hierin samen met Greener.

Bekijk de video
Meer informatie over deze nieuwe wijk? Kijk op www.oostzijderpark.nl
Informatie over de koopwoningen vindt u hier

Contouren

De betonnen V-elementen onderin de toren vormen de basis voor de 1e en 2e verdieping. Deze zullen zichtbaar blijven.

De contouren van het project worden stukje bij beetje beter zichtbaar

De gevel

De torengevel wordt bewust niet traditioneel maar prefab gebouwd. Hierdoor bouwen we efficiënter zodat het prefab casco tezamen met de sandwichgevel beter in het bouwsysteem past. De toren lijkt gemetseld, maar bestaat in werkelijkheid uit steenstrips.