Singelblok

Amsterdam Noord

Singelblok, Amsterdam Noord

Nabij de Noord-Zuidlijn in Amsterdam bouwen wij sinds het voorjaar van 2022 aan het Singelblok, gelegen in het nieuwe Centrumgebied Amsterdam-Noord. Op steenworp afstand van ons afgeronde project Kavel 1N2, ook wel ‘Gare du Nord', realiseren wij hier het project dat bestaat uit 401 woningen voor de sociale sector, middeldure en vrije sector huurwoningen. Maar ook komt er ruimte voor bedrijven, horeca en maatschappelijke voorzieningen. Allemaal op slechts 5 minuten afstand van Amsterdam CS.  

Bouwen aan de fundering

november 2022

Bekijk video
In het najaar van 2020 is Heddes gekozen als bouwteampartner door de combinatie Blauwhoed – AM (CZAN). Samen met constructeur Pieters Bouwtechniek
INBO ArchitectenBureauVanEig, Ingenieursburo Linssen en Buro Bouwfysica zijn de plannen voor Singelblok vormgegeven. Uitgangspunt voor het ontwerp was de combinatie tussen voldoende diversiteit in woningen en de bijdrage aan duurzame doelen voor de wijk Elzenhagen Zuid; een mix van stad en groen.  

Singelblok bestaat uit 401 woningen voor de sociale sector, middeldure en vrije sector huurwoningen, afgenomen door woningbelegger Vesteda en woningbouwvereniging Eigen Haard. Daarnaast zal een deel van het programma bestaan uit woningen voor PerMens, dat zich inzet voor dak- en thuislozen en mensen die sociaal kwetsbaar zijn. Het programma wordt aangevuld met een Buurtkamer waar bewoners van Elzenhagen Zuid en omliggende buurten elkaar kunnen ontmoeten. Tot slot zal een beperkt deel worden ingevuld als bedrijfsruimte en parkeergelegenheid voor fietsen en auto’s (inclusief een autodeelconcept). Het dak van de parkeergarage zal ingericht worden als binnentuin. 

Boven de woningen zal het dak worden voorzien van zonnepanelen. Daarnaast zullen waterbergende maatregelen ervoor zorgen dat water in dit plan niet direct wordt afgevoerd naar het riool.  Aan de gevels van het gebouw komen nestkasten  en verder zullen deze worden voorzien van groene beplanting, wat zal bijdragen aan de biodiversiteit in de wijk.  

De nieuwe wijk Elzenhagen Zuid is volop in ontwikkeling en verandert de komende jaren in een stedelijke woonbuurt vol groen en 1.800 woningen in zowel de huur- als koopsector. Naar verwachting worden de woningen in het Singelblok in de tweede helft van 2025 opgeleverd.  

Heddes is blij deelgenoot te zijn van de realisatie van deze wijk met inmiddels het tweede project sinds 2018, waarbij de prettige samenwerking kan worden gecontinueerd!