Hessenbergweg 109-119

Amsterdam Zuidoost

Op de locatie in Amsterdam Zuidoost, waar ooit een drie verdiepingen tellend kantoorgebouw stond naast een groot parkeerterrein, gaan wij in opdracht van GreenTree Properties een prachtig nieuw complex realiseren: Hessenbergweg 109-119. Het project bestaat uit drie aaneengeschakelde gebouwen: een kantoor, een woonblok met huurwoningen voor de sociale sector en een woontoren met appartementen in de midden- en vrije sector. In de plint zijn de entrees, maar ook fietsparkeergelegenheid, een commerciële unit, een kinderdagverblijf en een supermarkt. Onder het complex komt een parkeergarage.

 

Dit project, is onderdeel van Amstel III: de ontwikkeling van een woongebied gemixt met werken. De oude kantoorgebouwen gaan plaats maken voor een groene gemengde stadswijk, waar tot 2027 zo’n 10.000 kleinere stadswoningen worden gebouwd en na 2027 nog eens 5.000 woningen. Project Hessenbergweg telt straks 236 woningen en ca. 9.500 m2 kantooroppervlakte.

 

De drie gebouwblokken die wij gaan realiseren zijn constructief met elkaar gekoppeld op een verdiepte parkeerkelder. Blok A betreft een kantoorgebouw van 13 bouwlagen met in de plint een supermarkt, van totaal ca. 9.720 m2 BVO. Dit blok bouwen wij volgens de BREEAM richtlijnen met als doel om het BREEAM Excellent certificaat te behalen.

Blok B bestaat uit 11 bouwlagen met in totaal 90 huurwoningen. Daarvan zijn er 70 bestemd voor de sociale huur, de overige 20 zijn midden huurwoningen. Ook in blok C worden huurwoningen gerealiseerd, te weten 69 midden huurwoningen en 77 markthuurwoningen voor de vrije sector. In dit laatste blok komt ook een commerciële ruimte en een kinderdagverblijf. Het ontwerp van dit project is van de hand van OZ Architects.

 

De bouwwerkzaamheden zijn reeds gestart, de oplevering is voorzien in het tweede kwartaal van 2027.

 

Gemeente Amsterdam heeft een animatie gemaakt van het gebied Amstel III: https://vimeo.com/479802260