Contracten MIX Amsterdam getekend

Vandaag tekenden MRP en Union Investment voor de verkoop van 4 woontorens, commerciële ruimtes en de ondergrondse parkeergarage van MIX Amsterdam. Met deze ondertekening kunnen wij officieel starten met de bouw.

MRP heeft 4 woontorens met in totaal 281 appartementen en een gezamenlijke huuroppervlakte van 20.274 m² in het nieuwbouwproject MIX Amsterdam op het Osdorpplein in Amsterdam verkocht aan de Duitse vastgoed en vermogensbeheerder Union Investment Real Estate GmbH. De transactie is met medewerking van NL Real Estate tot stand gebracht en omvat ca. 3.950 m² commerciële ruimte op de begane grond en de eerste verdieping, en de gehele ondergrondse parkeergarage met 382 parkeerplaatsen. MIX Amsterdam omvat in totaal 528 huurappartementen waarvan 162 sociale huurappartementen, commerciële ruimtes en het kunst- en cultuurcentrum “Het Verhalenhuis”.

MIX Amsterdam – wonen, werken, voorzieningen

MIX Amsterdam is de derde fase in de gebiedsontwikkeling van MRP op het Osdorpplein in het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Er komen 528 huurappartementen waarvan 162 sociale huurwoningen en een open gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en omwonenden. De woningen worden uitgerust met een duurzame, kwalitatieve Bruynzeel Keuken en duurzaam sanitair van Duravit. De openbare fietsenstalling biedt plaats voor ruim 400 fietsen onder het Verhalenhuis en er komen 382 extra nieuwe parkeerplaatsen in de openbare parkeergarage die in directe open verbinding staat met de openbare parkeergarage van Don Bosco.

Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis. Het Verhalenhuis is een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur) , radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek.    

Bart Meijer (CEO MRP): “MRP ontwikkelt verschillende binnenstedelijke mixed-use projecten die waarde toevoegen aan de directe omgeving en de stad. MIX Amsterdam is, na het project AMST met 80% middeldure huurwoningen naast het Amstelstation, het tweede project dat is verkocht aan Union Investment. Na een succesvolle samenwerking in het AMST-project kijken we ernaar uit om de samenwerking met Union Investment voort te zetten als partner in MIX Amsterdam. Met MIX Amsterdam kunnen we nu, in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam en omwonenden, verder werken aan het realiseren van een kwalitatieve, diverse leef-en werkomgeving in het bruisend stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West”.

MIX Amsterdam wordt gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling, de vertrouwde partner van MRP voor verschillende projecten zoals het dit voorjaar gerealiseerde mixed-use project The Hub op het Osdorpplein en deze zomer het project AMST in Amsterdam. De samenwerking met Heddes Bouw & Ontwikkeling gaat verder met de realisatie van de monumentale CAB onderbouw met de commerciële units, 242 vrije sector huurappartementen op het CAB en de 165 sociale huurappartementen in de tweede fase van de gezonde stedelijke gebiedsontwikkeling van Cartesius in Utrecht.

Union Investment breidt uit in Nederland

Union Investment bouwt haar strategische positie in de Europese woningmarkt verder uit en heeft een groot deel van de ontwikkeling van MIX Amsterdam verworven voor haar open-end vastgoedfonds UniImmo: Europa. Ontwikkelaar MRP, die het project voor Union Investment zal blijven uitvoeren. De aankoopprijs werd niet bekendgemaakt.

Aan het Osdorpplein 1000, op de plek van het voormalige stadskantoor van Amsterdam Nieuw-West, verrijzen zes woontorens met een hoogte variërend van 29 tot 41 meter. De beoogde oplevering is medio 2026. In MIX Amsterdam worden in totaal 528 appartementen gerealiseerd, waarvan Union Investment er 281 heeft verworven, verdeeld over vier torens en met een gezamenlijke huuroppervlakte van 20.274 m². De transactie omvat ook ca. 3.950 m² commerciële ruimte op de begane grond en de eerste verdieping, en de gehele ondergrondse parkeergarage met 382 parkeerplaatsen. Niet inbegrepen is de aankoop van de gemeentelijke bibliotheek, die zich uitstrekt over 3.923 m², 162 sociale woningen in Toren 1, die worden verkocht aan een wooncorporatie, en 85 eenheden in Toren 6, die MRP in eigen bezit zal behouden.

"Met de gedeeltelijke aankoop van het nieuwbouwproject MIX Amsterdam breiden we onze portefeuille van nieuwbouw woningprojecten in Amsterdam uit tot zo'n 1.200 eenheden. Dit stelt ons in staat om een ​​aanzienlijke hoeveelheid nieuwe woningen te bieden die Amsterdam hard nodig heeft. Tegelijkertijd continueren we onze succesvolle samenwerking met MRP en Heddes Bouw & Ontwikkeling, die voor Union Investment al de AMST-ontwikkeling op station Amsterdam Amstel uitvoeren. Naast de markten waarin we al beleggen, zoals Amsterdam, Dublin en Helsinki, zullen we onze investeringsstrategie voor woningen geleidelijk uitbreiden naar andere Europese bestemmingen", aldus Martin Schellein, Head of Investment Management Europe bij Union Investment Real Estate GmbH.

De gebiedsontwikkeling van MRP op het Osdorpplein bestaat uit verschillende fases met als doel de kwaliteit van het stadscentrum Osdorpplein te verbeteren voor bewoners, ondernemers en bezoekers. In de eerste fase heeft MRP in 2020 Parking Nieuw West met 229 parkeerplaatsen, een nieuwe Jumbo supermarkt en commerciële units in Don Bosco opgeleverd. In de tweede fase, het project The Hub, realiseerde MRP het nieuwe Stadsloket met kantoren voor de Gemeente Amsterdam, 37 koopappartementen, 40 vrije sector huurappartementen, commerciële units en voor Woonzorg 16 extra sociale huurwoningen met een nieuwe binnentuin en een gezamenlijke ruimte voor de bewoners. De tweede fase is in februari 2023 volledig opgeleverd.

 

Osdorpplein is het bruisende stadscentrum in Amsterdam Nieuw-West aan de Sloterplas. Een kleurrijke plek in een waterrijke en groene omgeving, waar mensen van alle leeftijden en culturen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Het gebied is volop in ontwikkeling en is hard op weg om een van de meest kleurrijke hotspots van Amsterdam te worden. Er wordt gebouwd aan een modern centrum met een Amsterdamse uitstraling en perfecte bereikbaarheid.

www.mix-amsterdam.nl

www.osdorpplein.nl