AMST - Amsterdam

 

Centraal in Amsterdam, gelegen tegenover het Amstelstation bouwen wij in opdracht van MRP nieuwbouwproject AMST. Een project dat is ontwikkeld in nauwe samenwerking met gemeente Amsterdam en is ontworpen door VenhoevenCS architecture+urbanism. Het projectmanagement gedurende de bouw wordt verzorgd door Drees & Sommer.

 

AMST is een duurzame en maatschappelijk verantwoorde nieuwbouwontwikkeling en speelt in op de grote vraag naar huurwoningen in het middensegment in Amsterdam. Het omvat de bouw van een 2-laagse parkeerkelder onder maaiveld met daarop 252 huurwoningen waarvan 80% bestemd is voor middeninkomens en 20% voor de vrije huursector. De woningen zijn verdeeld over twee gebouwen, AMST I en AMST II, waarbinnen ook parkeergelegenheid wordt gerealiseerd en diverse commerciële en publieke faciliteiten in de plint. Dit maakt het een zogenaamd mixed-use project.

 

Bij het ontwerp is het streven geweest om een waterneutraal project te realiseren, wat betekent dat al het regenwater wordt vastgehouden en hergebruikt. De daken, binnenplaatsen en in de tuinen functioneren als een systeem voor opslag en hergebruik van water. De groen/blauwe elementen uit het ontwerp zorgen er daarnaast voor dat de PV-panelen een hoger rendement geven, alsmede een positieve bijdrage aan de lokale ecosystemen. Een duurzaam project met toepassing van duurzame materialen

 

De bouw van de bouwkuip is door de opdrachtgever rechtstreeks uitbesteed aan de firma HeSto, een samenwerking van de firma’s Van ’t Hek en Roel v.d. Stoel. Na gereedkomen van de bouwkuip zal Heddes Bouw & Ontwikkeling halverwege 2021 starten met haar werkzaamheden. De geplande oplevering is in het derde kwartaal van 2023.

 

Meer informatie over dit project? Kijk op https://www.amst.amsterdam/ 

 

Beeld: Proloog (voorheen 3D Studio Prins)

Locatie

Amsterdam, Amstel

Tags
  • NIEUWBOUW
  • WONINGBOUW
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2021 - 2023

Opdrachtgever: MRP