De Os – Osdorpplein in Amsterdam Nieuw West

In stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam realiseert Heddes Bouw & Ontwikkeling in opdracht van MRP Development het project ‘De Os’ in het vernieuwingsgebied Osdorpplein.

 

Project De Os is één van de vier projecten van MRP Development in dit vernieuwingsgebied. De overige projecten zijn Don Bosco met de parkeergarage, winkels en horeca – ‘SDK’, de locatie van het huidige Stadsdeelkantoor en de ‘Meervaart-locatie’. In het gebied Osdorpplein is De Os de verbindende schakel van het bestaande winkelcentrum naar de grootschalige uitbreiding in de vorm van appartementen aan de zuidzijde. Het ontwerp van De Os is van de hand van Dittmar Architecten.

 

De 57 zorgwoningen van Woonzorg , die op de locatie zijn gesitueerd, worden behouden. Hiernaast worden nog 16 extra zorgwoningen voor Woonzorg gerealiseerd en 77 huur- en koopwoningen. Van deze 77 woningen zijn 37 woningen in het projectdeel The Hub dat momenteel in verkoop is, zie www.thehub-centrumnieuwwest.nl.

 

De bestaande commerciële ruimtes worden uitgebreid. Deze ruimtes worden in de toekomst voor winkels en horeca gebruikt. Hier wordt ook het Stadsloket voor stadsdeel Amsterdam Nieuw-West gevestigd met daarboven 2 lagen kantoren voor het Stadskantoor.

 

De bouw van project De Os start in het 3e kwartaal van 2020, de oplevering is medio 2022 gepland.

 

 

 

 

 

 

Locatie

Osdorpplein, Amsterdam

Tags
  • NIEUWBOUW
  • WONINGBOUW
  • UTILITEITSBOUW
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2020 - 2022

Opdrachtgever: MRP Development