De Os

Amsterdam Nieuw West

De Os, Amsterdam

Osdorpplein in Amsterdam Nieuw West

 

In stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam realiseert Heddes Bouw & Ontwikkeling in opdracht van MRP het project ‘De Os’ in het vernieuwingsgebied Osdorpplein.

 

Project De Os is één van de vier projecten van MRP in dit vernieuwingsgebied. De overige projecten zijn Don Bosco met de parkeergarage, winkels en horeca, de locatie van het huidige Stadsdeelkantoor en de ‘Meervaart-locatie’. In het gebied Osdorpplein is De Os de verbindende schakel van het bestaande winkelcentrum naar de grootschalige uitbreiding in de vorm van appartementen aan de zuidzijde. Het ontwerp is van de hand van Dittmar Architecten.

 

De 57 zorgwoningen van Woonzorg, die op de locatie zijn gesitueerd, worden behouden. Hiernaast worden nog 16 extra zorgwoningen voor Woonzorg gerealiseerd en 77 huur- en koopwoningen. Van deze 77 woningen zijn 37 woningen in het projectdeel The Hub; deze zijn allemaal verkocht en worden in juli 2022 opgeleverd, zie www.thehub-centrumnieuwwest.nl.

 

De bestaande commerciële ruimtes worden uitgebreid. Deze ruimtes worden in de toekomst voor winkels en horeca gebruikt. Hier wordt ook het Stadsloket voor stadsdeel Amsterdam Nieuw-West gevestigd met daarboven 2 lagen kantoren voor het Stadskantoor.