Mijlpaal Slachthuisstraat 67 Zaandam

Vorig jaar tekende Ursem Modulaire Bouwsystemen de Green Deal convenant Houtbouw met de toezegging vanaf 2025 20% van de MRA-woningproductie van hout en andere biobased materialen te bouwen, voor snellere en duurzame woningbouw. Dat levert jaarlijks ca. 220.000 ton CO2 uitstootreductie en een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van stikstof op.

Met het akkoord op het ontwerpbestemmingsplan van de Slachthuisstraat 67 Zaandam zijn we weer een stap dichterbij ons doel én een fase verder. Op 20 juni tekenden Wessel Breunesse namens gemeente Zaanstad en Eltjo Bouwman namens Slachthuisstraat Ontwikkeling C.V. de anterieure overeenkomst. Vanaf 18 augustus ligt het plan ter inzage.

Slachtshuisstraat 67 is een woongebouw ontworpen door de Architekten Cie. en onderdeel van de transformatie van de Kogerveldwijk in Zaandam.

Het project is een van de eerste stappen in de revitalisering (en ontwikkeling) van de Boerejonkerbuurt. Het legt de lat hoog voor de andere duurzame ontwikkelingen en ambities in het gebied. Het gaat om ca. 159 huurwoningen, een gemeenschappelijke tuin en zo'n 300 m2 aan maatschappelijke en/of commerciële voorzieningen.

Het project zal door Heddes worden gerealiseerd, op basis van de Ursem Modulaire Bouwsystemen. Ben je benieuwd naar dit project? Slachtshuisstruisstraat 67 | de Architekten Cie.

 

Architect: de Architekten Cie.

Images: Dotviz