Modulaire badkamers geplaatst

Op project AMST

Modulaire badkamers en betaalbare woningen in nieuwbouwproject AMST

Bart Meijer (CEO MRP) en Niels Doodeman (directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling) plaatsen symbolisch een modulaire badkamer in het nieuwbouwproject AMST naast het Amstelstation in Amsterdam. AMST is een duurzame, mixed-use ontwikkeling, maakt betaalbaar wonen mogelijk voor middeninkomens in Amsterdam en maakt gebruik van modulair gebouwde badkamers.

Van de 252 woningen, verdeeld over 2 gebouwen, is 80% bestemd voor middeldure huur en 20% zijn woningen in de vrije huursector. Een deel van het middensegment huurwoningen is geschikt voor grotere gezinnen met een woninggrootte boven de 100 vierkante meter en dit is vrij uitzonderlijk in Amsterdam. Door de inzet van modulaire badkamers kan er ook duurzamer en sneller worden gebouwd. Bart Meijer, CEO MRP:  De inzet van modulair ontwikkelen en bouwen draagt enorm bij aan efficiëntie en daardoor kunnen we meer bieden aan de klant. Heddes is samen met Ursem Modulaire Bouwsystemen daarvoor een sterke partij in de “hardware”. MRP is goed in de software; we verkopen niet alleen de woning, maar een leefstijl. Wij zijn ervan overtuigd dat er door modulaire bouw sneller, efficiënter en doelgerichter woningen gerealiseerd kunnen worden en deze weer toegankelijk worden gemaakt voor iedereen.”  

 

AMST ligt op een prachtige plek centraal tegenover het Amstelstation, vlakbij Amsterdam Airport Schiphol en verschillende uitvalswegen. Het wordt een dynamische plek om te wonen, werken, elkaar te ontmoeten en te ontspannen. De stedelijke plint omvat een JUMBO supermarkt, horeca, een foodmarkt, een broedplaats en voorzieningen voor ondernemers. Het project wordt medio 2023 gerealiseerd, is ontworpen door VenhoevenCS architecture + urbanism, ontwikkeld door MRP en wordt gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling.  

Modulair badkamers en betaalbare woningen

in nieuwbouwproject AMST

Bekijk video

Ursem 3D Badkamers

Ursem Modulaire Bouwsystemen is koploper in de wereld van het nieuwe bouwen. Het bouwsysteem is de afgelopen decennia continu doorontwikkeld en geperfectioneerd samen met opdrachtgevers, bouw- en installatiepartners, architecten en adviseurs. Het nieuwe bouwen is steeds vaker het alternatief voor traditioneel bouwen.  

 

Niels Doodeman, directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling en bestuurder van Ursem Modulaire Bouwsystemen: “De badkamers worden in het productieproces van Ursem seriematig geproduceerd en geheel afgewerkt met tegelwerk, sanitair en accessoires. In samenwerking met onze installatiepartner, Schouten Techniek, kan de badkamer worden voorzien van een

aangesloten technische ruimte waarin de benodigde installaties voor verwarming, ventilatie, water en elektra opgenomen zijn. De badkamermodule fungeert zo als motorblok van het gebouw. Hierdoor kunnen wij steeds meer duurzaam bouwen en zo min mogelijk transportbewegingen realiseren.”

 

De producten worden in een gecontroleerde omgeving geproduceerd en op locatie eenvoudig en snel gemonteerd. Naast verhoogde efficiency, een kortere bouwtijd en constante kwaliteit levert deze manier van bouwen winst op het gebied van duurzaamheid. In de seriematige nieuwbouw- of transformatie projecten wordt steeds vaker gekozen voor de toepassing van prefab badkamers, in plaats van de traditioneel vervaardigde. Vanwege de seriematige productie is het mogelijk om op een efficiënte en concurrerende wijze hoogwaardige badkamers, die niet te onderscheiden zijn van traditionele, te produceren.

 

De badkamers worden als ze gereed, getest en goedgekeurd zijn, waterdicht verpakt en gereedgemaakt voor transport naar de bouwlocatie.  Ze worden just-in-time op de bouwplaats afgeleverd en naar de juiste verdieping gehesen, om in een later stadium verder gekoppeld te worden.

 

www.amst.amsterdam