Donatie verspakketten aan Voedselbank West-Friesland

een dankbare actie

Heddes Bouw & Ontwikkeling doneert verspakketten aan Voedselbank West-Friesland

Afgelopen december hebben medewerkers van Heddes Bouw & Ontwikkeling uit Hoorn producten en geld ingezameld voor De Voedselbank West-Friesland. De producten werden in december gedoneerd en nu is de gelddonatie omgezet in een heerlijk vers stamppot pakket. In de regio zijn op dit moment wekelijks ongeveer 170 gezinnen (tijdelijk) afhankelijk van De Voedselbank. En dit aantal blijft helaas groeien.

Ieder jaar zet het personeel van Heddes zich in voor een goed doel. Dit jaar werd gekozen voor De Voedselbank in de regio. Met het doneren van producten is er in december bijgedragen aan het vullen van de voedselpakketten die juist zo hard nodig zijn voor armere gezinnen. Het ingezamelde geld wordt nu in deze maand gebruikt om verse producten te kopen. Want juist díe zijn schaars in de pakketten.

 

“Na de gulle giften in december is het in het begin van het jaar vaak een stuk lastiger om donaties te verwerven. En dan zijn met name de verse producten een uitdaging,” aldus mevrouw Leoni Sipkes van Voedselbank West-Friesland. “Heddes zet de donatie in om een gezonde maaltijd te kunnen geven aan personen en gezinnen die nu in een (tijdelijke) financiële nood zitten. Het stamppotpakket is compleet gevuld met zuurkool, aardappelen, worst en jus. Dit is echt heel waardevol en een heerlijke afwisseling met potgroenten uit het pakket.”

Een goed doel

Heddes kocht de producten in bij melkboer Jan Karsten uit Zwaag, die met zijn boodschappenbus de producten bezorgt. Een deel van de bijdrage is afkomstig van Eva Haring, werkzaam bij Heddes Bouw & Ontwikkeling. “Ik stuur al een aantal jaar geen kerstkaarten meer, maar daag mijn collega’s uit om een foute kersttrui te dragen naar kantoor. Voor iedereen die op de foto gaat doneer ik € 2,50 aan het goede doel. Ik word er altijd blij van als de opkomst groot is, net als dit jaar.”

Ellen de Jong van Heddes licht toe: “Het geld wat is ingezameld hebben wij als bedrijf verdubbeld, met als doel echt iets te kunnen betekenen voor de mensen die afhankelijk zijn van De Voedselbank. Binnen Heddes is gezond leven een belangrijk thema. Een gezonde leefomgeving maar ook een gezonde leefstijl. Daarom is een ‘gezonde donatie’ voor ons de perfecte bijdrage aan de Voedselbank.” 

 

Op de foto overhandiging stamppotpakketten uit de auto van Jan Karsten aan Leoni Sipkes, Henny Fransen en Han Neef van de Voedselbank West-Friesland door Ellen de Jong en Eva Haring van Heddes. 

Vlnr: Henny Fransen, Eva Haring, Jan Karsten, Ellen de Jong, Han Neef.