130 woonmodules

Sluispolderweg in Zaandam

122 appartementen

In de periode december 2019 t/m maart 2020 is in opdracht van Pelt Beheer een 5-verdiepingen tellend wooncomplex gebouwd door Team Modulair. Het complex bestaat uit 130 modules waarvan 122 zijn ingevuld met appartementen voor 244 arbeidsmigranten die werkzaam zijn in de regio.

  • 130 modules
  • 3 maanden productie
  • 15 dagen opbouwen

Bijdrage transformatie Achtersluispolder

Het project draagt bij aan de transformatie van industrieterrein 'de Achtersluispolder' in Zaandam. 

In het gebouw moet maximaal voor 15 jaar Europese arbeidsmigranten uit o.a. Spanje, Portugal en Oost-Europa gehuisvest worden die tijdelijk bij bedrijven in de omgeving werken. Niet alle vacatures van bedrijven in de nabije omgeving kunnen ingevuld worden met lokale werkzoekenden. “Daardoor zien zij zich genoodzaakt ook medewerkers aan zich te binden uit andere landen binnen de Europese Unie. Voor deze doelgroep is huisvesting lastig te realiseren. Dat kan zorgen voor onwenselijke en soms illegale woonsituaties”, aldus de bedrijven.

Het gaat hier om ‘extended stay’ waarbij de verblijfsperiode kan variëren tussen minimaal een week tot maximaal een jaar. In het gebouw wordt ruimte geboden voor 122 tweepersoons studio’s van circa 25 m² in vijf verdiepingen. De hoogte bedraagt circa 15,5 meter. Er worden 30 parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd. Iedere studio beschikt over eigen sanitair en een eigen keuken. De studio’s zijn geschikt voor de huisvesting van twee personen.

Afbouwwerkzaamheden

Nadat de modules zijn geplaatst en gekoppeld heeft Heddes  Kleinbouw de gevel elementen aangebracht en in de modules de afbouwwerkzaamheden verricht.