Bernard Loderstraat

Modulaire appartementen in Amsterdam

Bernard Loderstraat, Amsterdam

Aan de Bernard Loderstraat in Amsterdam West realiseert Heddes Bouw & Ontwikkeling 46 woningen voor Eigen Haard.

Het oude appartementencomplex wordt gesloopt, en maakt plaats voor 46 mooie nieuwe sociale huur-appartementen, modulair gebouwd. De studio’s, twee- en driekamerappartementen zijn gelegen in een gebouwblok van vijf bouwlagen.

De woningen zijn ontwikkeld met stadsverwarming en alle voorzien van een mooie buitenruimte in de vorm van een balkon. De oppervlakte varieert van 40-90 m2, zodat ook grotere gezinnen gehuisvest kunnen worden. Tegen het einde van 2022 zullen de eerste bewoners hun nieuwe appartementen kunnen betrekken.

Timelaps bouw modules

Bekijk video
Eigen Haard kiest bewust voor de modulaire bouwmethode, waarmee een versnelling van het bouwproces wordt gerealiseerd. De woningen worden in de fabriek compleet afgebouwd en voorzien van installaties, keukens en inbouw.

Huizen uit de fabriek

Op het moment dat we buiten de fundering gereed maakte, werd er ondertussen in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen hard gewerkt om de modules gereed te maken die samen de nieuwe appartementen vormen. Eigen Haard maakte hier een mooie video van.

Bekijk de video
Dit project wordt ontwikkeld door constructeur Pieters BouwtechniekEctor Hoogstad Architecten, Woningcorporatie Eigen HaardSchouten TechniekUrsem Modulaire Bouwsystemen en Heddes Bouw & Ontwikkeling.