Carnotlab

verbouwing in Petten

In opdracht van TNO heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling Carnotlab gebouw 20 verbouwd op het ECN terrein in Petten, waar TNO onderzoek doet naar duurzame energiebronnen.

 

Het Carnotlab is een faciliteit waar TNO met de industrie concepten voor een duurzame industriële warmtehuishouding ontwikkelt en richting implementatie brengt. Voor het realiseren van de klimaatdoelstellingen in de industrie is meer onderzoek en ontwikkeling nodig naar industriële warmtetechnologieën. Het Carnotlab wilde om die reden haar faciliteiten uitbreiden, zodat dit warmtelab in Petten een betere mogelijk bied industriële warmtetechnologie verder te ontwikkelen.

Werkzaamheden

Het doel van de aanpassingen is de ruimte gereed maken voor huisvesting van de verschillende onderzoeksactiviteiten binnen TNO, inclusief geconditioneerde labruimte voor diverse proeven.

De werkzaamheden die zijn uitgevoerd waren onder ander het gedeeltelijk slopen en verhogen van het dak, d.m.v. plaatsen nieuwe staalconstructie met de geïsoleerde stalen wanden en dak. Ook is een staalconstructie geplaatst op gestorte poeren in de bestaande betonvloer en bestaande metselwerk herstelt.

De diverse ruimtes zijn opnieuw ingedeeld en er is een Kone loopkraan geplaatst. Uiteraard zijn alle vloeren, wanden en plafonds opnieuw afgewerkt en W-installatietechnische én elektrotechnische voorzieningen aangebracht. De nieuwe luchtbehandelingsinstallatie met luchtkanalen, meet en regeltechniek en een nieuw trafohuis inclusief bekabeling en grondwerk maakte dit project af.

Veiligheid. Altijd. Overal. Iedereen.

Tijdens de dakwerkzaamheden aan het Carnotlab zitten zijn onze medewerkers gezekerd. Ons werk kent risico's en onze medewerkers moeten veilig kunnen werken.  Zij komen 's morgens gezond naar hun werk en gaan 's avonds gezond weer naar huis.

Daarom werken wij binnen Heddes volgens een strikt HSE-beleid. Omdat veiligheid voorop staat. Altijd. Overal. Iedereen.

Lees meer
De verbouwing Carnotlab gebouw 20 is uitgevoerd in de periode september 2019 t/m april 2020.

 

Wij hebben werkzaamheden gerealiseerd samen met onze bouwpartners Schouten Techniek, Haastere, Anton Staalbouw, Patina, PK deuren, Beers Schilderwerk, Vlaq groep, Kone, Mezznine Nolte, Reno en Wicon.