Fietsparkeergarage Leidseplein

In het hart van Amsterdam

Ondergrondse fietsenstalling in het hart van Amsterdam

In opdracht van Ballast Nedam Parking heeft Heddes Kleinbouw de gevelafwerking en afbouwwerkzaamheden verricht voor het project fietsenstalling Kleine-Gartmanplantsoen.
Nadat Ballast Nedam Parking het casco gedeelte van de betonnen parkeerkelder had gerealiseerd, zijn wij gestart met de afbouw. De gevels zijn voorzien van een bijzonder uniek metselwerk patroon gerefereerd naar het kunstwerk Blaauw Jan. Deze loopt vanaf de Zieseniskade de parkeergarage in en via een wand van ca. 100 m1 in de parkeergarage, bij het Leidseplein er weer uit. Ook zijn er akoestische wandpanelen van Metadecor gemonteerd aan de Zuidwand, voor de geluidsabsorptie.  

Uitvoerder Danny Kuiper

Dit ornament in het metselwerk verwijst met haar drie kruisen van Amsterdam, welke niet mocht ontbreken in het stadshart van onze hoofdstad.

De wanden en trappen van de entrees zijn voorzien van natuursteen Gris Pasqual elementen afkomstig uit de steengroeve Ourense Spanje. De entree aan het Leidseplein is voorzien van tourniquet en stalen entree puien waarvan er één meeloopt in de ronding en schuinte van de entree aan de Zieseniskade. De vloeren zijn afgewerkt met een kunststof en de plafondafwerking is strak wit spuitwerk. Maar ook de overige wanden in de fietsenstalling, de beheerders- en technische ruimte, zijn compleet afgewerkt en ingericht.

Het stadshart van Amsterdam

De ondergrondse fietsenstalling aan het Leidseplein biedt plaats aan ruim tweeduizend fietsen.

Wij hebben werkzaamheden uitgevoerd van september 2020 t/m april 2021 en gerealiseerd met onze bouwpartners Anton Staalbouw, Betsema, Dapper en Harder, Boon Edam, JM van Delft, Beers Schilderwerk, Bolidt, Metadecor, Indri,  Stackdoor, Knook Metaal.