Foodcenter Amsterdam

Een transitieproject onder de vlag van Heddes Kleinbouw

Vanaf 2019 is Heddes actief in Food Center Amsterdam. De flinke verbouwing die daar gaande is betreft een reeks opeenvolgende projecten om uiteindelijk een geheel nieuwe versmarkt te creëren. 
Het huidige terrein wordt gesaneerd. De oude locaties van alle vers-ondernemers worden verplaatst naar een tijdelijke locatie om zo ruimte te maken voor zowel woningen alsmede een nieuwe versmarkt. Een deel van de ondernemers zal niet terugkeren in het nieuwe pand. Voor de ondernemers die wel terugkeren voorziet Heddes in een tijdelijke locatie.

De nieuwe locatie betreft een lint aan de rand van het complex.

Diverse werkzaamheden

Op het terrein van het foodcenter verzorgen wij de verbouwing, verhuizing en renovatie van diverse opdrachtgevers.

Keith Haring ontdekt tijdens renovatie

De gevelbeplating aan het pand hebben we verwijderd zodat het bestaande Keith Haring weer tevoorschijn kwam en hersteld kon worden. Naar verlijd is het de grootste Keith Haring van Europa, dat meer dan dertig jaar lang verborgen heeft gezeten.

De Amerikaanse kunstenaar Keith Haring (1958-1990) heeft het fantasiemonster in slechts één dag geschilderd, staand op een hoogwerker. Het was veel werk, want er moest een dikke laag verf op de oude bakstenen worden aangebracht. En dat zonder schets of tekening.

De komende jaren wordt voor de ondernemers op het FCA een nieuw Food Center gebouwd. Er komen moderne bedrijfshallen en een up-to-date infrastructuur met collectieve voorzieningen en gescheiden verkeersstromen voor klanten, aanvoer en werknemers. 

De komende jaren worden de huidige panden gesloopt en bouwen we nieuwe bedrijf units, infra structuur parkeer gelegenheid en collectieve voorzieningen. Tegelijkertijd blijft het Food Center gewoon toegankelijk, veilig en aantrekkelijk. Toch valt er niet te ontkomen aan tijdelijke maatregelen en soms overlast

Crisp betrekt nieuwe locatie

Als Food Center Amsterdam te klein wordt kan Heddes Kleinbouw de nieuwe bedrijfslocatie gereed maken door het plaatsen van vriescellen, koelcellen, kantine, etc.