Holiday Inn Voorburg

renovatie naar een modern hotel

Transformatie naar een modern en eigentijds hotel

Tegenover het Station van Voorburg is halverwege de jaren 90 een hotel met 125 ka­mers gerealiseerd, na een kwart eeuw was het tijd voor een ingrijpende renovatie om het hotel te moderniseren en te laten voldoen aan de kwaliteits- en design standaar­den van Holiday Inn.
In 2020 heeft Heddes de sloopwerkzaamheden tot casco op zich genomen en daarna de focus gelegd op de opbouw tot een prachtig hotel met 125 kamers.  

Met name de begane grond is getransformeerd: van een donkere & introverte ruim­te naar een transparante, uitnodigende en eigentijdse lobby. Door de receptie te ‘spiegelen’ ten opzichte van de centraal gelegen liften en de gevel te voorzien van verdiepings hoge puien is de ontvangst van hotelgasten veel vanzelfsprekender en vriendelijker. Nieuw meubilair, vloer- plafond- en wandafwerkingen met lichte kleuren en materialen laten het daglicht doordringen tot het hart van gebouw.

De blikvanger van het hotel is het centrale atrium waar twee glazen liften de hotelver­diepingen ontsluiten. Nieuwe verlichting en nieuwe kleuren geven de voorheen wat gedateerde ruimte een nieuwe identiteit.

Terug naar