Kenaupark Haarlem

een monumentale kantoorvilla

Een vervallen Rijksmonument transformeren tot een high-end kantoorvilla? Daarvoor moet je bij Heddes zijn. In augustus 2021 hebben wij een twee-jarig project afgerond, als bouwteampartner met All-In Real Estate (AIR) voor de herontwikkeling en realisatie van hun nieuwe uitvalsbasis in Haarlem.

 

Het project begon met het leegstrippen van het saaie systeem-interieur om samen met MONK architecten en MV Interieurdesign aan de nieuwe plannen te kunnen werken en in beeld te brengen welke monumentale waarde behouden moest blijven én versterkt kon worden. Dit resulteerde in een fase waarin veel geschetst en gerekend moest worden.

Sloopwerkzaamheden

Vaak moet het eerst slechter wil het beter. Dat was voor dit project zeker van toepassing.

De staat van het gebouw zorgde voor grote verrassingen en wat tegenslagen die een beroep deden op onze creativiteit en flexibiliteit, zoals bijvoorbeeld asbest in het gevelpleisterwerk. Door de goede samenwerking tussen de betrokken partijen werd desondanks een goede balans gevonden om de plannen te laten groeien, de realisatie beter vorm te geven en de gewenste kwaliteit te handhaven. De ware aard van de villa werd steeds beter zichtbaar.

 

Het ooit statige kantoor dat door de jaren heen was veranderd in een stoffige en niet-inspirerende werkplek, is nu weer een waardig onderkomen voor AIR, met dank aan onze vele waardevolle partners. Het gebouw is van alle gemakken voorzien en is een mix geworden van een monumentaal uiterlijk en een moderne inrichting.

Trots en allure met uitzicht over het Kenaupark in Haarlem.

Het eindresultaat...