Renovatie Mariëndaal

Kinderdagverblijf in Amsterdam Noord

Renovatie kinderdagverblijf in Amsterdam Noord

Met de transformatie van het onderwijspaviljoen Mariëndaal in Amsterdam wordt het kinderdagverblijf omgetoverd tot een modern gebouw dat voldoet aan de nieuwste gebruiks- en duurzaamheidseisen. Uiteraard met behoud van de monumentale aspecten van het gebouw.

Klaar voor de toekomst

Om het gebouw klaar te maken voor de toekomst zal deze beter worden geïsoleerd, gasloos worden en er zal een lucht-water warmtepomp geïnstalleerd worden. Kozijnen én glas worden vervangen voor HR++ glas voor de beste isolatie. Daarnaast wordt een waterbuffer op het dak gecreëerd door middel van een daktuin van sedummix, aangevuld met PV panelen. Door het aanbrengen van dakramen komt er een betere verbinding tussen binnen en buiten. Bij dit renovatieproject maken wij zoveel mogelijk gebruik van bestaande én onderhoudsvrije materialen. Het houtwerk wordt opnieuw geschilderd, beton zal worden hersteld.

Werkzaamheden in beeld

Aan de binnenzijde plaatsen wij mooie zit- en speelelementen en zorgen kleuren en natuurlijk materialen voor een fijne plek om te spelen. Dit loopt door in de tuin van het kinderdagverblijf, waar diverse materialen, speeltoestellen en planten elkaar afwisselen.

 

Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amsterdam/Fesa. Wij werken samen met o.a. onze partners Rudy Uytenhaak Archtecten, Pieters Bouwtechniek, M3 Energie, PW Vooijs Bouwkundig Advies.

 

Artist Impressions:  rudy uytenhaak + partners architecten

Terug naar