Nieuwbouw De Tuinen Ursem

6 woningen CPO

De afkorting CPO staat voor Collectief particulier opdrachtgeverschap, een ontwikkelvorm waarbij een groep particulieren collectief de volledige zeggenschap houdt over de uiteindelijk te realiseren woningen. In dit geval hebben zes particulieren zich verenigd in CPO De Tuinen en is aan Heddes Bouw & Ontwikkeling het verzoek gedaan om de realisatie van de woningen voor haar rekening te nemen.
Er zijn zes 2-onder-1-kap woningen gerealiseerd welke door de bewoners zelf zijn ontwikkeld. Elke toekomstige bewoner heeft later afzonderlijk diverse opties kunnen kiezen, om de woning naar eigen wens aan te passen. In dit geval hield dat voor ons team in dat er ook een stukje kopersbegeleiding is gedaan.

Op de prefab heipalen is een fundering gestort, daar bovenop is het casco skelet opgebouwd uit een ribcassettevloer, kalkzandsteen, breedplaatvloer en een kanaalplaatvloer voor de zolderverdieping. De kapconstructies zijn prefab in hout uitgevoerd met onderhoudsarme goten rondom.

Bij de bouw van de woningen is Witte Installatie B.V. nauw betrokken geweest. Zij heeft de woningen voorzien van duurzame energiezuinige installaties, bestaande uit een warmte-terugwin ventilatiesysteem, en warmtepomp voor de bodemwarmte en PV panelen op het dak. Mede door de toepassing van deze installatie en de combinatie met zeer goede thermische isolatie is de luchtdichtheidseis van Qv10 factor 0,25 voor luchtdicht bouwen gehaald. Dat maakt deze woningen zeer energiezuinig en klaar voor de toekomst!