Nieuwbouw 12 BeBo woningen

Schepenlaan Amsterdam

In opdracht van woningcorporatie Eigen Haard hebben wij 12 beneden-bovenwoningen, ook wel BeBo woningen, gerealiseerd aan het Kustvaardersplantsoen in de wijk De Banne-Buiksloot in Amsterdam Noord. De nieuwbouw van deze woningen betrof het laatste deel van het nieuwbouwplan Schepenlaan, waar Heddes Bouw & Ontwikkeling eerder o.a. 32 woningen heeft gebouwd voor Eigen Haard.
Het ontwerp voor de 12 woningen is van de hand van Inbo Architecten en in goede samenwerking met constructeur Van Rossum Raadgevende Ingenieurs. Verdeeld over 3 bouwlagen zijn er 4 benedenwoningen en 8 bovenwoningen gerealiseerd, allen bestemd voor de vrije sector huur.
Voor de bouw is gebruik gemaakt van prefab heipalen met daarop een fundering en ribcassettevloer. Het casco skelet is opgebouwd uit kalkzandsteen elementen en breedplaatvloeren, met op het dak een kanaalplaatvloer. Er zijn onderhoudsarme kunststof kozijnen toegepast met ventilatieroosters. De installatie van de woningen is volledig elektrisch, de daken zijn voorzien van PV-panelen voor energieopwekking. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming welke is aangesloten op de stadsverwarming. Achter de woningen zijn 12 houten bergingen geplaatst, enkele voorzien van metselwerk. In het metselwerk voor de gevel zijn verschillende verbanden toegepast, wat de woningen een unieke uitstraling geeft.

De woningen zijn opgeleverd aan het eind van 2018, compleet met keuken, betegelde badkamers, behangklare wanden en gespoten plafonds.
Een dergelijk project vraagt naast een coördinerende, aansturende en uitvoerende rol ook inspanning van het team als het gaat om omgevingsmanagement. De bouwtijd is met 1 jaar relatief kort en heel divers geweest, een mooie prestatie met een tevreden opdrachtgever en huurders na oplevering!