Stadshart Amstelveen

Winkelcentrum

Renovatie en onderhoud

In Winkelcentrum Stadshart Amstelveen voert team Kleinbouw doorlopend werkzaamheden uit. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste werkzaamheden.

Vervangen dakrand

Wie vanaf de straat omhoog kijkt, ziet dat een mooie brede dakrand over het winkelcentrum met appartementen hangt. In het najaar van 2023 was de beplating van deze dakrand toe aan vervanging. De ruimte om deze werkzaamheden te realiseren was zeer beperkt. Het winkelcentrum is vol in gebruik waarbij er dagelijks rekening moet worden gehouden met winkelend publiek en de logistiek van winkels en horeca. Daarnaast houden wij niet alleen rekening met drukte bovengronds, maar ook onder de grond lopen bijvoorbeeld leidingen van de fontein die niet belast mogen worden. De stempels van onze kranen worden dan ook zeer zorgvuldig geplaatst.

 

Om de beplating aan de onderzijde van de dakrand te kunnen vervangen is er, in verband met de constructieve beperkingen, gekozen voor een traditionele steiger met een speciale hangbruginstallatie. Om het gewicht te kunnen dragen is de huidige dakconstructie aangepast, zodat de dakbalken van de hangbruginstallatie geplaatst kon worden. Voor de kabels van de hangbruginstallatie is een speciale dakdoorvoer gemaakt. Deze hangbruginstallatie wordt in totaal 4 keer verplaatst om alle beplating te kunnen vervangen.

Werkzaamheden in beeld

Uitbreiding en aanpassing winkelunits

In het centrale gedeelte van winkelcentrum Amstelveen én in diverse winkelunits, voert Heddes verbouwingen uit. De passage is verhoogd om een ruimtelijker effect te creëren. Daarnaast zijn van 2 winkelruimtes één ruimte gemaakt en zijn de kozijnen voor deze winkelketen vervangen.  

 

Bij openbare ruimten die vol in gebruik zijn, zoals bij dit drukke kruispunt in het winkelcentrum, is het belangrijk dat er geen winkelend publiek door het gebied loopt waar onze sloopwerkzaamheden plaatsvinden. Om die reden is voor alle passanten een tunnel gemaakt die via 2 winkelruimtes loopt. Daarnaast zijn er in de passage bouwschuttingen van ruim 6,5 meter hoog geplaatst.  Het winkelcentrum hecht veel waarde aan een hoogwaardige shop-beleving. Het  winkelend publiek mag dan ook geen last ondervinden van bouwwerkzaamheden. Om het publiek niet de indruk te geven dat zij door een bouwlocatie lopen, werd de ‘tunnel’ bestickerd. De gevelaanpassing stond als laatste onderdeel op de planning. In december 2023 kon er weer normaal in het winkelcentrum gewinkeld worden.