Villa Groet in Avenhorn

Een volledige make-over

Villa Groet Avenhorn

Aan Het Hoog in Avenhorn, nabij het water dat in de winter na genoeg vorst als ijsbaan fungeert en in de zomer wordt gebruikt om te zwemmen, heeft Heddes Kleinbouw een mooi en uniek project voor Villa Groet uit Avenhorn verzorgd. Naast funderingsherstel en een grondige gevelrenovatie, realiseerden wij 16 nieuwe hotelkamers.

 

Het pand waar Villa Groet sinds 2016 gevestigd is, heeft altijd al dienst gedaan als hotel. De huidige eigenaars hebben de tijdelijke sluiting, als gevolg van de corona pandemie, aangegrepen om diverse verbouwingen te laten uitvoeren. Over het plafond van de feestzaal hebben wij een brug gerealiseerd, zodat de hotelkamers allen via dezelfde ingang te bereiken zijn. Daarnaast is de gehele bovenverdieping opnieuw ingericht om efficiënter gebruik te maken van de beschikbare ruimte.

 

De werkzaamheden waren bouwkundig ingrijpend en kenden een zorgvuldige voorbereiding. Eén van de grootste uitdagingen was wel de locatie; pal aan de weg gelegen. En doordat de werkzaamheden in een bestaand pand zijn moest sloopafval via het raam worden afgevoerd, waarna door ditzelfde raam de bouwmaterialen konden worden aangevoerd. “Een mooi project waarbij de samenwerking met het gehele bouwteam en het vertrouwen dat wij krijgen van de opdrachtgever dagelijks zijn vruchten afwerpt,” aldus Fabian, projectbegeleider. “De diverse disciplines volgen elkaar in hoog tempo op en verplaatsen zich zo als een treintje door de nieuwe kamers heen. De opleverdatum ligt vast en vanaf dan zijn de nieuwe kamers ook weer verhuurd, samen met het gehele team werken we hier naartoe.”

 

Aan de buitenzijde van het pand was er funderingsherstel nodig en zijn de gehele gevel en het dak gerenoveerd. Bij de gevels is het metselwerk hersteld en voorzien van een geïsoleerd wit pleisterwerksysteem, hetgeen voor een enorm frisse uitstraling zorgt en tevens duurzaam is. Aan de beide zijkanten wordt het pand voorzien van houten gepotdekselde gevelbekleding.

 

Villa Groet is straks weer meer dan klaar om, zodra het kan, haar gasten met open armen te ontvangen. Zowel in het restaurant als in de gloednieuwe hotelkamers die elk een eigen thema kennen. En wij kijken met gepaste trots naar een prachtig pand en een project waar wij al onze creativiteit en deskundigheid in kwijt konden! Dit in samenwerking met onze partners, interieurarchitect Tanya van Leeuwen en de opdrachtgever.