MIX

Amsterdam

MIX Amsterdam

Op het Osdorpplein in het hart van Amsterdam Nieuw-West realiseren wij in opdracht van MRP het project MIX Amsterdam: een kleurrijke mix van wonen, werken en spraakmakende voorzieningen. Dit project is gelegen naast het recent door ons aan MRP opgeleverde project De Os, ook wel The Hub. Het ontwerp voor MIX Amsterdam is gemaakt door De Architecten Cie.

  • 528 appartementen
  • 360 extra parkeerplaatsen
  • 400 parkeerplekken voor fietsen
Op de plek van het oude stadskantoor wordt MIX Amsterdam gerealiseerd, wij starten in het tweede kwartaal van 2023 met de bouwwerkzaamheden. Er worden 528 woningen gerealiseerd met een open gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en omwonenden, een openbare fietsenstalling voor ruim 400 fietsen onder het Verhalenhuis en 383 extra nieuwe parkeerplaatsen in de openbare parkeergarage die in directe open verbinding staat met de openbare parkeergarage van Don Bosco. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis. Het Verhalenhuis is een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur) , radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek.   

 

Het gedeelte woningbouw bestaat uit 528 huurwoningen waarvan 162 voor de sociale sector. 

Net als voor project De Os, vormt het nieuwbouwproject MIX Amsterdam gezien de locatie één van de grootste uitdagingen binnen de gebiedsontwikkeling op het Osdorpplein. Het Osdorpplein is een drukbezocht deel van Amsterdam Nieuw-West en er zijn vele doelgroepen om rekening mee te houden: van ondernemers tot vervoerders en van omwonenden tot bezoekers. De opgedane ervaring passen wij graag toe bij het realiseren van MIX Amsterdam, het is een eer om dit vervolgproject te mogen realiseren en daarmee een nieuw icoon voor dit groeiende, grootste stadsdeel van Amsterdam!

 

Meer informatie over MIX Amsterdam: https://www.mix-amsterdam.nl/

 

Beelden: Absent Matter

Projectupdate

Benieuwd wat er achter de hekken van MIX gebeurt? Hier houden we je op de hoogte met de mooiste bouwfoto's