Cartesius

Utrecht

Een levendige stadswijk in hartje Utrecht

Op het voormalige werk- en rangeerterrein van de NS in Utrecht wordt Cartesius gerealiseerd: een diverse, groene en gezonde stadswijk in Utrecht. In Cartesius komen ca. 3.000 woningen, een groot centraal park, een school, supermarkt, horeca en diverse andere voorzieningen. Er worden sociale huurwoningen en starterswoningen gerealiseerd, maar ook grote appartementen en stadswoningen. Daarnaast wordt het CAB getransformeerd tot ‘huiskamer’ van de wijk en omgeving.

Cartesius is een ontwikkeling van Ballast Nedam Development en MRP, waarin gezonde voeding, ontmoeten, zingeving, ontspanning en bewegen belangrijke pijlers zijn.

Heddes Bouw & Ontwikkeling neemt de realisatie van een aantal delen van de ontwikkeling voor haar rekening, gestart wordt met de bouw van het nieuwe CAB.

Het nieuwe CAB

Het nieuwe CAB wordt de huiskamer van de wijk en de omgeving, een blikvanger én het epicentrum van de buurt. Een plek waar iedereen welkom is en er altijd wat te doen is. Er is veel aandacht voor zelfexpressie, cultuur en gezondheid. Bovenop het bestaande, historische CAB gebouw wordt CAB bovenbouw gerealiseerd. een woontoren met 246 huurwoningen. De bouw start in 2024, de oplevering is gepland in 2026.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Cartesius, kijk op www.cartesius-utrecht.nl