VVA in Aalsmeer

56 woningen modulair gebouwd

VVA Aalsmeer

In Aalsmeer op de locatie van het voormalige voetbalterrein van VVA realiseerde Heddes Bouw & Ontwikkeling 56 woningen voor Eigen Haard.

Het ontwerp van de 56 sociale huurwoningen voor starters is een samenwerking tussen Heddes Bouw & Ontwikkeling, rudy uytenhaak + partners architectenUrsem Modulaire BouwsystemenSchouten TechniekPieters Bouwtechniek en Healthy Buildings. De modulaire woningen zijn vormgegeven als twee alzijdige houten volumes en zijn gesitueerd op het voormalige voetbalterrein (VVA) in Aalsmeer.

 

“Langs de als een ‘parkway’ vormgegeven Zwarteweg ligt een bomenrijke zone, waarin twee woonblokken met een ‘urban villa’-typologie worden geplaatst. Door de eenduidige volumes te spiegelen en te verschuiven ontstaat er een ensemble van alzijdige vrij in het groen geplaatste gebouwen, waarbij maximale doorzichten door het gebied behouden zijn. De noord-zuid zichtlijn tussen de twee gebouwen door werkt als een entree voor het ensemble, met twee entreehallen die zich op elkaar en op het gemeenschappelijke voorhof richten. Een accent ter plaatse van de dakterrassen vormt een verbijzondering vanuit de Zwarteweg, terwijl de entree een accent vormt aan de parallelweg.´

Eigen Haard kiest bewust voor de modulaire bouwmethode, waarmee een versnelling van het bouwproces wordt gerealiseerd.

De woningen zijn af fabriek compleet afgebouwd en voorzien van installaties, keukens en inbouw.

 

Beeldmateriaal: Foto van Dana

Bewust modulair

Eigen Haard kiest bewust voor de modulaire bouwmethode, waarmee een versnelling van het bouwproces wordt gerealiseerd. De woningen zijn af fabriek compleet afgebouwd en voorzien van installaties, keukens en inbouw.

VVA in het nieuws

Klik hier voor de tevredenheidsverklaring van onze opdrachtgever