Projectupdate: Singelblok

in Amsterdam Noord

Reizigers van de Noord-Zuid lijn in Amsterdam hebben vanaf station Noord een steeds mooier uitzicht. Aan de Elzenhagensingel bouwen wij aan Singelblok; één woonblok dat opgedeeld is in zeven kleinere blokken, wat je terugziet in de grote diversiteit aan gevels en de verschillende hoogtes.

Totaal worden hier 401 appartementen gebouwd voor de sociale sector, middeldure en vrije sector huurwoningen. Ook komen er 101 parkeerplaatsen en 1650 fietsplekken, een buurtcentrum en 3 bedrijfsruimten. Op het dak van de parkeergarage komt een daktuin met een waterberging. En dit allemaal op slechts 5 minuten afstand van Amsterdam CS. 

 

Op dit moment zijn de eerste vijf blokken op hoogte, respectievelijk 8, 17, 7, 7 en 7 verdiepingen hoog. Met de laatste 2 blokken van 6 en 15 verdiepingen, verwachten we half mei op hoogte te zijn.

De ruwbouw is dan afgerond, uitgevoerd met een tunnelbekisting en de incourante delen met een traditionele vloerkist (valkop).

De gevelsluiting loopt zo’n 2 à 3 verdiepingen achter de ruwbouw aan en ook de binnenwanden worden geplaatst. Maar ook de installateurs zullen tegen die tijd zover zijn dat de standleidingen en draden zijn getrokken.

Ons voornemen is om uiteindelijk op één dag de sleutels aan onze twee afnemers Vesteda en Eigen Haard over te dragen. Daarom wordt binnen de nieuwe muren al druk gewerkt aan de afbouw. Bij de eerste 50 woningen staan bijvoorbeeld de keukens al klaar om te plaatsen en de deuren zijn binnen om afgehangen te worden. 

Onze opleverdatum in Q3 2025 lijkt ver weg, maar dat is het niet als je bedenkt dat de nutsbedrijven en gemeente geen 13, maar ca. 24 weken nodig hebben om alle appartementen aan te sluiten. En pas als alle woningen zijn aangesloten, kunnen wij opleveren. Kortom, het blijft nog geruime tijd erg druk aan de Elzenhagensingel.