Contracten voor realisatie project Hessenbergweg getekend!

Afgelopen week zijn de contracten voor de realisatie van het project Hessenbergweg 109-119 getekend. Een mooie mijlpaal voor alle betrokkenen en tevens het startsein voor de eerste werkzaamheden op de bouwplaats in Amsterdam. In opdracht van GreenTree Properties en Rochdale gaan wij een prachtig complex realiseren, met ruimte voor appartementen, kantoren, parkeergelegenheid en diverse voorzieningen in de plint.

 

Op de locatie in Amsterdam Zuidoost, waar ooit een drie verdiepingen tellend kantoorgebouw stond naast een groot parkeerterrein, werken wij de komende periode aan de realisatie van drie aaneengeschakelde gebouwen: een kantoor, een woonblok met huurwoningen voor de sociale- en midden sector en een woontoren met appartementen in de midden- en vrije sector. In de plint zijn de entrees, maar ook fietsparkeergelegenheid, een commerciële unit, een kinderdagverblijf en een supermarkt. Onder het complex komt een parkeergarage.

 

Dit project, is onderdeel van Amstel III: de ontwikkeling van een woongebied gemixt met werken. De oude kantoorgebouwen gaan plaats maken voor een groene gemengde stadswijk, waar tot 2027 zo’n 10.000 kleinere stadswoningen worden gebouwd en na 2027 nog eens 5.000 woningen. Project Hessenbergweg telt straks 236 woningen en ca. 9.500 m2 kantooroppervlakte. Het ontwerp van dit project is van de hand van OZ Architects.

 

Aan de ondertekening van de contracten is een intensief traject voorafgegaan waarin samenwerken en rekening houden met elkaars belangen een rode draad vormden. Met zowel de opdrachtgevers als met onze partners die voor een deel al in een vroeg stadium betrokken zijn.

“Heddes werkt samen met professionele opdrachtgevers aan iconen van de stad. Ook in een tijd waarin haalbaarheid onder druk staat, lukt het ons samen om deze projecten te laten starten. Dit iconische mixed-use project is hier wederom een geweldig voorbeeld van. Het vertrouwen dat wij hier krijgen geeft ons de energie om ook deze uitdaging waar te maken.” Aldus Niels Doodeman, algemeen directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling.

 

Met het zetten van de handtekeningen is op locatie reeds gestart met de eerste werkzaamheden, te weten het bouwrijp maken en de voorbereidingen voor de funderingswerkzaamheden. De oplevering van het project is gepland in het tweede kwartaal van 2027.

 

Wij bouwen met passie.